Comunitat Valenciana

Rescaten 17 immigrants de dos pasteres a Xàbia i Cabo de Palos

  • Un total de 17 persones han sigut rescatades aquesta vesprada de divendres en dos pasteres, una enfront de Xàbia i una altra enfront del Cabo de Palos, i estan sent traslladades a ports alacantins, segons ha informat Salvament Marítim i Creu Roja a Europa Press.
Dipositivo de Creu Roja per a atendre als immigrants que arribaran al Port de Xàbia.
Dipositivo de Creu Roja per a atendre als immigrants que arribaran al Port de Xàbia.
CRUZ ROJA
Dipositivo de Creu Roja per a atendre als immigrants que arribaran al Port de Xàbia.

De la primera pastera amb deu tripulants, un d'ells un xiquet, ha donat avís un patruller italià que navegava a 18 milles al Nord-est del Cabo de Palos.

El patruller ha albirat la pastera sobre les 12.50 hores, dins del dispositiu Frontex, i en aquests moments viatja cap al port de Torrevella. Pel que sembla els deu estan en bones condicions.

De la segona embarcació ha alertat un pesquer a les 14.47 hores. Estava a set milles a l'est del port de Xàbia i les set persones que viatjaven han sigut rescatats per l'embarcació de Salvament Marítim Diphda amb base a Xàbia.

En les últimes 48 hores s'han rescatat sis pasteres enfront de la costa d'Alacant: una a Benidorm dimecres; dos ahir dijous, a Xàbia i Alacant; i aquest divendres una a Calp, a la qual se sumen aquestes dos últimes.

D'altra banda, Salvament Marítim ha indicat que s'ha passat a cerca passiva dels set nàufrags que viatjaven en una pastera a unes 20 milles del Port d'Alacant, després que aquest matí l'Helimer 202 no haja localitzat cap evidència del seu parador.

La Guàrdia Civil va poder localitzar només tres dels qui viatjaven en eixa pastera naufragada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento