Comunitat Valenciana

Duque compromet el suport del Govern al Centre d'investigació sobre envelliment projectat pel Consell

  • El ministre de Ciència, Innovació i Universitats en funcions, Pedro Duque, ha compromès la implicació del Govern central en la creació d'un centre d'investigació sobre l'envelliment que impulsa la Generalitat Valenciana, per a abordar els reptes de futur d'un país que "d'ací a una mica serà el més longeu del món".
Duque compromet el suport del Govern al Centre d'investigació sobre envelliment projectat pel Consell
Duque compromet el suport del Govern al Centre d'investigació sobre envelliment projectat pel Consell
EUROPA PRESS
Duque compromet el suport del Govern al Centre d'investigació sobre envelliment projectat pel Consell

En aquest sentit, Duque ha parlat de posar "els fonaments" per a coordinar als investigadors espanyols i crear "un projecte científic i unes línies d'investigació" que siga "innovador" i "multidisciplinari".

Duque ha comentat, aquest dilluns a Alacant, la "necessitat" que a Espanya existisca un centre "multidisciplinari" perquè "no solament que vivim molt, sinó que vulguem viure molt: Que els últims anys de vida siguen amb qualitat". El ministre ha participat d'una reunió amb la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, a la qual han assistit diversos científics en la seu del Consell.

"Els treballs que s'inicien ara són per a un projecte atractiu, innovador i amb la suficient entitat per a atraure talent, per la qual cosa no es descarta que hi haja col·laboració privada", ha defès.

Sobre terminis i partides pressupostàries, Duque ha indicat que seria "molt fàcil que s'òmpliga la boca dient que es farà un edifici de set plantes, però primers fem el projecte, s'avalua què volum pot tindre i si se'n va a fer més virtual o més físic".

El ministre ha posat en valor la participació del CSIC i de l'institut de Neurociències, però també la implicació de dos xarxes d'investigadors Cyber i els "innovadors" que treballen a "fer que els majors no queden arrere en l'ús de les tecnologies".

PROJECTE "ROBUST"

Per la seua banda, la consellera Carolina Pascual ha dit que la trobada ha servit per a "posar les bases" del projecte i conéixer els agents que participaran. Així, ha parlat de posar sobre la taula un projecte científic "robust" que tinga "entitat" i que permeta "ser capaços de crear un centre que siga d'"alt nivell" i que tinga "repercussió a nivell nacional i internacional". Per a açò, ha obert la porta als científics de la Comunitat Valenciana.

Ha asseverat que la part "més innovadora" sorgeix de la Intel·ligència Artificial i quins "profits es poden traure" en la investigació sobre envelliment.

A la trobada han assistit el secretari general de Política Científica, Rafael Rodrigo; la presidenta del CSIC, Rosa Meléndez; la directora general de l'Institut de Salut, Raquel Yotti; la investigadora de l'Institut de Neurociències, Ángela Nieto; i, Carmen Bevià, directora general de Ciència i Investigació de la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento