Comunitat Valenciana

Oriola demana al Govern ser declarada zona catastròfica per unanimitat

  • "Necessitarem la seua ajuda per a reconstruir tot el que s'ha danyat", ha manifestat l'alcalde de la localitat.
Ple celebrat aquest dilluns.
Ple celebrat aquest dilluns.
AYTO ORIHUELA
Ple celebrat aquest dilluns.

El ple de l'Ajuntament d'Oriola (Alacant) ha aprovat aquest dilluns per unanimitat sol·licitar la declaració de zona catastròfica al Govern d'Espanya.

"Evidentment necessitarem la seua ajuda per a reconstruir tot el que s'ha danyat", ha manifestat al final del ple, l'alcalde Emilio Bascuñana, per a precisar que encara no disposen d'una primera valoració dels danys. "Estem en fase d'avaluació i a partir d'ací organitzarem la reconstrucció", ha advertit en declaracions als mitjans.

En aquest context, el primer ha confiat que s'acorde destinar a la ciutat i a la resta de la comarca "totes les ajudes que, també de la manera més ràpida possible, retornen a la normalitat". Ha destacat que necessitaran ajuda per a connectar el casc urbà amb l'hospital, per a desplaçar-se a altres municipis i "perquè açò no es torne a repetir".

"És ara el moment per a reconvertir aquesta crisi en una oportunitat i reconvertir eixes infraestructures hídriques, de comunicació es facen amb criteris perquè quan vinga una situació semblant no hàgem de patir aquests danys", ha reivindicat l'alcalde.

Sota aquest prisma, ha agraït l'ajuda i "l'actitud" del Govern, de la Generalitat i de la Diputació d'Alacant perquè "tots han vingut a ajudar pel que representen, com a títol personal, i s'ho vull reconéixer", ha mantingut en referència al 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, del president de la Diputació, Carlos Mazón, així com del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, o dels ministres que han visitat la zona.

El primer edil s'ha mostrat "segur que la Generalitat, la Diputació i l'administració general de l'Estat van a complir amb eixe compromís que han manifestat en visitar-nos". També s'ha referit a les entitats, cossos de seguretat de l'Estat, la Confederació Hidrogràfica del Segura, l'Exèrcit i als mitjans el tractament i l'ajuda rebuda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento