125 nens iniciaran el curs en un institut desocupat pel retard a fer una escola

Construiran el col·legi un any i mig tard. Els prop de 125 alumnes de P3 i P4 del CEIP Ca N’Alzamora a Rubí començaran el curs vinent a les aules reformades d’un institut desocupat perquè encara no està edificada la nova escola.
El CEIP Ca N’Alzamora estava promès per al curs 2004-2005, però no és fins al proper gener que les millors previsions apunten per a l’entrada en funcionament del nou centre. 
 
El retard en les obres ha estat motivat per la canalització d’una riera propera al solar de Ca N’Alzamora. El departament d’Educació no ha pogut començar encara les obres perquè l’Agencia Catalana de l’Aigua qualifica el terreny d’inundable i no hi dóna el vistiplau. Es preveu que el col·lector estigui construït a finals d’agost, moment en què començaran les obres de l’escola.
 
Alumnes reubicats
 
Mentrestant, aquest curs passat els alumnes de P3 han estat reubicats en altres col·legis de la localitat. Al setembre els nous alumnes de P3 i els que ja han passat a P4 seran reagrupats provisionalment a les aules de l’antic institut el Bullidor, un edifici que fins fa pocs mesos ocupaven alumnes de secundària.
 
Per poder dur-hi a terme classes d’educació infantil s’hi hauran de fer algunes reformes.  S’ha de revisar el sistema de calefacció, adequar les tasses dels vàters a l’alçada dels nous alumnes i posar un terra especial per als parvularis.
 
El departament d’Educació considera que la distància entre el futur centre i el provisional no és gran. Ambdós es troben en el nucli urbà de Rubí i la Generalitat no està obligada a muntar un servei de transport escolar, ja que, per aquest tipus de mobilitat, ja hi ha els transports públics.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento