Comunitat Valenciana

El PP acusa Puig d'"apagada reivindicativa" en matèria de finançament i creu que es plega als interessos del PSOE

  • El PP de la província d'Alacant ha instat el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, al fet que es pronuncie sobre que el Govern de Pedro Sánchez no haja convocat el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per a abordar el nou model de finançament autonòmic.
Macarena Montesinos, César Sánchez i Agustín Almodóvar, aquest dilluns.
Macarena Montesinos, César Sánchez i Agustín Almodóvar, aquest dilluns.
EUROPA PRESS
Macarena Montesinos, César Sánchez i Agustín Almodóvar, aquest dilluns.

Així, ha considerat que les mobilitzacions impulsades en el seu moment per PSPV i Compromís per a exigir a l'executiu de Mariano Rajoy un nou sistema van ser un "engany" perquè "s'acostaven les eleccions" i ha acusat el president d'aplicar una "apagada reivindicativa" per plegar-se als interessos del PSOE.

En una compareixença de premsa aquest dilluns, els diputats nacionals César Sánchez, Macarena Montesinos i Agustín Almodóvar han recriminat a més que el Govern de Pedro Sánchez no ha convocat una Conferència de Presidents des que està al capdavant de l'executiu per a establir "un full de ruta consensuat i acordat d'eixe nou model de finançament".

"Si tirem d'hemeroteca fotogràfica podem recordar Ximo Puig en els carrers de València reivindicant al PP un nou model de finançament", ha afirmat César Sánchez, qui al seu juí, creu que açò "posa de manifest que van enganyar als ciutadans de la Comunitat Valenciana únicament i exclusivament perquè s'acostaven unes eleccions".

Per al PP, l'"apagada reivindicativa" que està exercint Puig implica que "en aquests moments no hi ha personalitat en el Govern valencià", que "no s'estan defenent els interessos dels valencians" i que "Puig prioritza els interessos del PSOE als de tots els valencians".

Els tres diputats nacionals del PP per la província d'Alacant han presentat davant els mitjans les preguntes formulades al Govern en el Congrés perquè explique els motius pels quals no s'han transferit els recursos que corresponen als ajuntaments alacantins.

A més, han xifrat en 7.000 milions el que es deu a totes les entitats locals i comunitats autònomes en conceptes com la liquidació de 2017 i de l'IVA. Per açò, els diputats alacantins també qüestionen el govern de Pedro Sánchez per a quant ascendeixen els recursos pendents per als Ajuntaments d'Alacant i quan i com es cobrirà l'esforç que suposarà per als consistoris l'increment del 2,4% dels sous dels funcionaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento