Comunitat Valenciana

Puig reitera que encara "hi ha temps" de buscar solucions en l'acord UE-Mercosur "perquè no s'ha firmat"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reiterat aquest dimarts que encara s'està "a temps" de buscar solucions respecte a l'acord entre l'Unió Europa i els països de Mercosur "perquè no s'ha firmat".
Ximo Puig,en imatge d'arxiu
Ximo Puig,en imatge d'arxiu
GVA - Archivo
Ximo Puig,en imatge d'arxiu

El cap del Consell s'ha expressat així davant els mitjans abans de participar en l'entrega de les banderes Qualitur 2019 de qualitat turística que atorga l'Agència Valenciana de Turisme a les platges de la Comunitat, en ser preguntat sobre si en la reunió d'aquest mateix dimarts amb patronal i sindicats s'abordarà la reunió que tindrà lloc aquest dijous a Brussel·les per a conéixer de primera mà les implicacions que pot tindre per a la Comunitat l'acord entre la UE i els països integrants de Mercosur.

Sobre este tema, Puig ha assenyalat que aquest dilluns van començar les rondes de contactes amb els diversos agents econòmics i socials "per a plantejar una posició" per part de la Generalitat en la reunió amb la comissària de Comerç, Cecilia Malström, el dijous.

"Del que es tracta és d'escoltar totes les visions i tindre una posició de Govern i veure aquelles coses que van a millorar amb el tractat i intentar aprofitar al màxim les posibilitats que ens done, i aquells sectors com l'agrari, que tenen alguna dificultat afegida sobre la base d'aquest acord, buscar solucions, i encara estem a temps de buscar solucions perquè encara no s'ha firmat l'acord", ha dit.

Ha recordat que serà el primer president autonòmic que estarà amb la comissària Malström després d'aquest preacord "i nosaltres estem ací defenent els interessos dels valencians en tots els àmbits, i sobretot en la UE". Sobre este tema, ha recordat que és el primer viatge que fa com a president en aquesta nova legislatura a Brussel·les. "El nostre objectiu és estar on toca per a defendre els interessos dels valencians", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento