Comunitat Valenciana

Detingut un home a Dolores per cobrar la pensió de la seua mare morta en 2011

  • La Guàrdia Civil ha detingut a Dolores (Alacant) un home com a presumpte autor d'un delicte contra la Seguretat Social, en cobrar durant set anys la pensió de la seua mare morta en 2011. Pel que sembla, hauria defraudat més de 34.600 euros, segons ha informat aquest dilluns la Comandància en un comunicat.
Caserna en Dolores.
Caserna en Dolores.
GUARDIA CIVIL
Caserna en Dolores.

La informació va arribar als investigadors per mitjà d'un ciutadà que es va personar en l'aquarterament fa tres mesos i va indicar les seues sospites sobre el frau que estava cometent l'home, un espanyol de 66 anys.

Els agents van comprovar que la mare havia mort al maig de l'any 2011 i que el seu fill mai va comunicar a les autoritats aquest fet.Després de realitzar les indagacions pertinents, es va constatar que aquest home es va beneficiar de la pensió contributiva de la seua mare des del mes següent de la defunció fins a març de 2018, data en la qual el banc, en veure que el document d'identitat que els figurava estava caducat, va sol·licitar un altre que estiguera en vigor, a més de la fe de vida. En no rebre cap de les dos coses, van bloquejar el compte.

La suma total dels diners defraudats fins a eixe moment ascendia a 34.653 euros, l'equivalent a 82 mesos de cobrament. La setmana passada, després de concloure les investigacions, agents de la Guàrdia Civil de Dolores van procedir a la seua detenció com a presumpte autor d'un delicte contra la Seguretat Social. Després de prendre-li declaració, el van posar en llibertat amb obligació de presentar-se en el jutjat quan siga requerit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento