Comunitat Valenciana

L'alcalde de Muro i un edil deixen Esquerra Unida davant la "incomoditat" pel pacte amb PP i Cs

  • L'alcalde de Muro d'Alcoi (Alacant), Gabriel Tomás, ha renunciat "amistosament" a la seua vinculació amb Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i el seu company i regidor de la corporació, Kike Pascual, s'han donat de baixa de l'afiliació davant la "incomoditat i contradiccions estatutàries" que suposa haver acceptat el suport de PP i Ciutadans per a accedir a l'Alcaldia.

En un comunicat, tots dos han detallat que passen a ser regidors no adscrits per a poder canalitzar el programa de govern i el treball a realitzar.

En eixe sentit, han anunciat la creació d'una plataforma ciutadana des de la qual plasmar "d'una manera més transversal i plural els anhels i desitjos" dels veïns "sense els lligams ni molèsties dels partits generalistes", als qui han acusat "moltíssimes vegades" de ser desconeixedors "de les realitats locals".

No obstant açò, han apostat per un "tarannà progressista i inclusiu" on es prioritze "sempre" el benestar dels conciutadans "respecte dels condicionaments imposats per cúpules foranes".

"És el moment de municipalisme, de crear sinergies per a fer poble, d'unir forces per a aconseguir objectius comuns, és el moment entendre's i treballar per a aconseguir una societat millor", han argumentat.

INCOMPATIBILITAT AMB COMPROMÍS

Tomás i Pascual han explicat que la problemàtica va sorgir després dels comicis locals de maig, quan s'inicien els contactes de totes les forces polítiques amb la finalitat de formar govern.

Segons han explicat, eixes converses no van fructificar "en un hipotètic govern estable" donat "el fraccionament i les línies roges" dels partits.

Davant açò, l'assemblea local d'Esquerra Unida va decidir votar al seu alcaldable, Gabriel Tomás, davant la impossibilitat d'un acord i descartar el suport per força més votada (Compromís) per entendre que recolzar aquesta força "és perjudicial per al tipus de polítiques progressistes i d'avanç social" que EUPV volia desenvolupar.

I és que la relació amb Compromís es va trencar fa dos anys quan, després de traspassar-los la vara de comandament -tal com es va pactar en 2015- es va expulsar als edils d'EUPV d'una manera "despòtica, inhumana i freturosa d'uns mínims valors ètics", "sense cap reunió prèvia" i amb una "simple i gèlida telefonada de telèfon".

La sorpresa va ser que Tomás va rebre el suport de PP i de Ciutadans i es va fer amb l'Alcaldia. El nou alcalde va fer una crida a un govern de concentració per a "deixar d'un costat les sigles" i "treballar" per Muro.

Una crida, que segons Tomás i Pascual, solament han assumit "les dos forces polítiques que van donar el seu suport" el dia de la investidura: "I és des d'aleshores on comença el treball per a donar forma a un nou i transversal equip de Govern, açò sí, sempre oberts a un últim canvi de postura per part de les forces polítiques restants per a la seua incorporació".

Els dos exedils d'EUPV s'han compromès a defendre "els valors" pels quals es van presentar i que es veuen "amb força per a encapçalar un govern de canvi, un govern on estan els que han volgut estar, donant sempre la cara i sense renunciar a la responsabilitat de treballar pel nostre poble".

"Davant el condicionament ideològic, hem apostat per prioritzar el treball municipalista, enfront del sectarisme i les decisions piramidals no sorgides dels col·lectius locals, apostem per solucionar els problemes dels veïns de Muro, davant la coherència disfressada d'imposició, apostem per lluitar per a fer un poble millor, on el treball, l'esforç col·lectiu i un programa comú ens garantisquen la creació d'un espai de convivència millor", han resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento