Comunitat Valenciana

UJI arranca la Universitat d'Estiu amb un curs coordinat per Posteguillo i amb autors com María Dueñas o Luz Gabás

  • La Universitat d'Estiu 2019 de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) inicia la seua programació amb el curs 'La literatura i el temps: la recreació del passat en la novel·la', coordinat per Santiago Posteguillo, escriptor i professor del Departament d'Estudis Anglesos de la institució. El curs tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de juny en el Thalasso Hotel Termes Marines El Palasiet, en la localitat de Benicàssim.

Dirigit a tota la comunitat universitària i al públic interessat en general, ofereix 80 places d'assistència, té 20 hores de durada i un crèdit per a reconéixer en la UJI. Té com a finalitat donar a conéixer les característiques i peculiaritats de la novel·la històrica i dels autors encarregats de produir-la.

En aquestes jornades, diversos autors de "primer nivell literari" presentaran les seues tècniques, mètodes i estratègies per a recrear el passat, recuperar-ho i acostar-ho al públic d'una forma "dinàmica, entretinguda i, fins i tot, didàctica".

Els processos de documentació, el llenguatge utilitzat, el ritme narratiu, la recreació de personatges històrics o quant hi ha de ficció i de realitat en les novel·les seran els principals ítems que es tractaran al curs, segons ha informat la UJI en un comunicat.

El curs s'inaugurarà el dimarts 25 de juny a les 10.30 hores. Seguidament s'oferiran les conferencies 'Temps i espais en quatre novel·les', amb l'escriptora María Dueñas; 'La història local com a inspiració per a la reflexió en les novel·les de Luz Gabás: colonització, bruixeria i romanticisme' amb l'escriptora Luz Gabás; 'Nosaltres mateixos tan sols fa 30.000 anys', amb l'escriptor Antonio Pérez Henares; i per a concloure el dia, 'El món oblidat dels visigots', amb José Calvo Poyato.

La jornada del 26 de juny inclourà a partir de les 11.00 hores un diàleg entre Carmen Posadas i Santiago Posteguillo anomenat 'Amor, literatura i altres dimonis'; la conferència 'Els Àustria: de la història a la novel·la', amb José Luis Corral; 'El desafiament de Leonardo i Miguel Ángel: una mirada literària', amb Alejandro Corral; i, finalment, la taula redona 'L'auge de la novel·la històrica a Espanya', amb Antonio Pérez Henares, José Calvo Poyato i Santiago Posteguillo.

CONFERÈNCIES

El curs finalitzarà el dijous 27 de juny amb les conferències 'Canfranc, Elena Francis, el cas de la talidomida i els contradictoris negrers filantrops. La tasca de rescat de la història per a mostrar-la com a espill del què serem', amb l'escriptora Rosario Raro; 'Oblit i record. Com podem reconstruir la memòria del que vam ser. Del que som', amb Ayanta Barilli; 'Quan les dades entorpeixen. El procés d'investigació de "Digueu-me Alejandra" i "La flor del Nord"', amb Espido Freire; i, finalment, 'Julia Domna: quan veiem el passat des de la mirada d'una dona', amb l'escriptor Santiago Posteguillo.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento