Comunitat Valenciana

PSPV ofereix a Compromís la gestió d'una desena d'àrees en les negociacions per a governar l'Ajuntament de Castelló

  • CASTELLÓ, 13 (EUROPA PRESS)

El PSPV ha oferit aquest dijous a Compromís la gestió d'una desena d'àrees per a poder governar l'Ajuntament de Castelló en la tercera reunió que han mantingut les dos formacions des que s'iniciaren les negociacions i que podrien desembocar en una reedició del Pacte del Grau.

Així, els socialistes han plantejat una contraoferta sobre la distribució de competències municipals a Compromís i han emplaçat la coalició a estudiar la proposta.

La proposta inclou la gestió d'un àrea de Gestió Integral de Residus que aglutina la neteja viària, recollida de brosses, recollida selectiva, ecoparc i salubritat.

A més, l'oferta inclou les àrees d'igualtat, feminisme i LGTBI, participació ciutadana, transparència i bon govern, memòria històrica i atenció a la ciutadania.

El PSPV ha assenyalat que, "en un exercici de generositat", també s'ha oferit a negociar les àrees d'Educació o Cultura. Els socialistes han remarcat la "necessitat" d'actuar amb "lleialtat" en el procés de negociació obert "de cara a mantindre el diàleg constructiu que permeta aconseguir un acord de governabilitat".

"PROPOSTA TANCADA"

Per la seua banda, la regidora electa de Compromís Verònica Ruiz ha qualificat de "proposta tancada" el que els ha traslladat el PSOE que -segons ha dit- "s'ha negat a qualsevol tipus de diàleg".

Compromís considera que en una negociació "no pot haver-hi propostes tancades, sinó propostes que es puguen dialogar", i -segons Ruiz- "per açò volem un pacte de tres forces polítiques no solament d'una, a tres, igual que en el BotÀnic, per a aconseguir el millor pacte per a la nostra ciutat".

Per açò, la coalició ha emplaçat el PSPV a asseure's "per a acordar el millor govern que garantisca l'estabilitat i que siga d'esquerres".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento