Comunitat Valenciana

Naixen tres exemplars de barasingha en Terra Natura Benidorm, que suma 11 noves cries d'aquesta espècie des de gener

  • El parc zoològic Terra Natura Benidorm (Alacant) ha acollit el naixement de fins l'11 exemplars de barasingha (Rucervus duvaucelii) des de gener i fins a aquesta mateixa setmana. Segons ha informat el parc, la reproducció d'aquesta espècie de cérvol s'avança en la seua conservació perquè es troba en estat vulnerable de conservació.
Alacant.- Terra Natura aconsegueix el naixement d'altres tres barasingas i suma ja 11 nous exemplars des de gener
Alacant.- Terra Natura aconsegueix el naixement d'altres tres barasingas i suma ja 11 nous exemplars des de gener
TERRA NATURA
Alacant.- Terra Natura aconsegueix el naixement d'altres tres barasingas i suma ja 11 nous exemplars des de gener

Els últims naixements de l'espècie s'han produït aquesta mateixa setmana amb l'arribada de tres cries d'aquesta espècie la població de la qual està amenaçada, segons la UICN.

Els tres nous exemplars han rebut els noms de Fuegote, Flama i Luna i amb elles s'avança en la conservació d'aquesta espècie que es veu afectada per la conversió de grans extensions de pasturatges en terres de cultiu i la caça.

En l'actualitat, existeixen subespècies que estan en perill com el barasingha central (C. d. branderi) i el barasingha meridional (C. d. ranjitsinhi).

Les mesures d'enriquiment ambiental i els nivells de benestar dels animals de Terra Natura Benidorm han permès la reproducció d'aquesta espècie des de 2005. En aquesta ocasió, s'ha registrat un important nombre de naixements d'aquests animals en 2019 i els cuidadors estan pendents que es produïsquen dos naixements més en les pròximes setmanes.

Els cuidadors han hagut d'alimentar a Fuegote, Flama i Luna amb biberons per a garantir la seua supervivència, ja que han sigut rebutjades per la seua mare. Quan passe un temps seran reintroduïdes amb la seua xorrada. El grup de l'espècie compta en total amb 26 individus, dels quals 13 són mascles, que se situen en diferents praderies de la zona d'Àsia del parc.

Aquests exemplars en nàixer pesen entre quatre i cinc quilos, i tenen un pelatge de color marró i ataronjat que posseïx unes característiques motes blanques, mecanisme que els serveix com a camuflatge per a amagar-se dels seus depredadors. El nom de barasingha fa referència a les puntes que tenen en les seues banyes els mascles, que en alguns casos poden arribar fins a les 20 puntes.

Aquests cérvols utilitzen cridades d'alarma per a comunicar-se entre ells mentre mantenen el coll erecte i alcen les seues orelles, enfrontant-se en cas que siga necessari la possible amenaça d'un depredador. La reacció d'alarma persisteix fins que el grup se sent fora de perill.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento