Comunitat Valenciana

Una empresa de la UA treballa en un kit per a predir els tractaments contra l'esclerosi múltiple

  • L'empresa Bioithas S.L., vinculada al Parc Científic d'Alacant, de la Universitat d'Alacant (UA), està desenvolupant un kit per a predir la resposta al tractament de l'esclerosi múltiple. El projecte comptarà amb 50.000 euros en ajudes del Programa Marc de la UE per a la Investigació i la Innovació Horitzó 2020.
Una empresa de la Universitat d'Alacant treballa en un kit per a predir els tractaments contra l'esclerosi múltiple
Una empresa de la Universitat d'Alacant treballa en un kit per a predir els tractaments contra l'esclerosi múltiple
UA - Archivo
Una empresa de la Universitat d'Alacant treballa en un kit per a predir els tractaments contra l'esclerosi múltiple

L'objectiu principal és abordar el greu problema que planteja la falta de biomarcadors predictius de resposta al tractament contra l'esclerosi múltiple, malaltia inflamatòria crònica del sistema nerviós central amb major prevalença d'impacte socioeconòmic en el món, detalla la institució acadèmica en un comunicat.

A través del desenvolupament d'aquest projecte, el primer kit de diagnòstic ràpid basat en la tècnica de q-PCR, no invasiu i capaç de monitorear el perfil immunomodulador dels pacients estarà disponible per a hospitals, clíniques, centres mèdics i laboratoris i els seus pacients.

L'empresa alacantina, amb seu en el Parc Científic d'Alacant, ha aconseguit 50.000 euros de subvenció gràcies a la concessió de la "Fase I del programa H2020-SME Instrument", per al desenvolupament i execució d'un estudi amb el qual es pretén verificar la viabilitat de la innovació o el concepte d'innovació disruptiva de la tecnologia emprada per Bioithas.

Est és el major programa d'investigació i innovació de la UE amb prop de 80.000 milions d'euros de finançament disponible durant set anys (2014-2020).

La firma, liderada per Vicente Navarro, va obtindre el segell EIBT (Empresa Innovadora de Base Tecnològica) que concedeix l'Associació Nacional de Centres Europeus d'empreses i Innovació (ANCES) i el segell 'Jove Empresa Innovadora' que concedeix IVACE, la qual cosa va permetre la seua inscripció en el Registre de Pimes innovadores gestionat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento