Ali Brancal (Compromís) renuncia a la seua acta de regidora de Castelló i demana la baixa en el partit
Ali Brancal (Compromís) renuncia a la seua acta de regidora de Castelló i demana la baixa en el partit COMPROMÍS

Brancal es va presentar en la llista de Compromís com a número dos i va ser un dels tres regidors que van eixir triats en les eleccions municipals, en les quals la coalició va perdre un edil pel que fa a 2015.

La regidora electa va declarar el passat any, juntament amb el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, davant el Jutjat d'Instrucció 2 de Castelló com a investigats després de rebre una querella contra tots dos, en la qual se'ls atribueix delictes de malversació i falsedat. Segons el Grup Popular, tots dos, presumptament, van utilitzar el servici postal municipal per a enviar paperetes electorals.

Aquesta circumstància va provocar que la regidora electa fora cessada en les seues funcions quan era vicealcaldesa després que el ple de l'Ajuntament decidira aplicar-li el Codi de Bon Govern, per la qual cosa es va quedar només com a edil.

Prèviament a l'Executiva, Compromís va celebrar una assemblea per a valorar els resultats electorals del passat 26 de maig i per a marcar el full de ruta a seguir durant els pròxims dies. Així, l'Assemblea ha ratificat la decisió de l'Executiva Local celebrada el dimarts de continuar treballant per les polítiques progressistes a Castelló "que han posat les persones en el centre i han aconseguit millorar la vida dels i les castellonenques", segons ha informat la coalició.

A més, l'Assemblea de la coalició va triar el grup negociador, a qui li ha encarregat la tasca de començar diverses reunions per a tractar que les polítiques de progrés continuen en la ciutat de Castelló. De fet, Compromís ha acordat que aquesta ronda de contactes s'inicie en els pròxims dies amb Unides Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida. Les persones que conformaran aquest equip negociador són Verònica Ruiz, Joan Antoni Ginés, Pau Sancho i Núria Balaguer.

Per a Compromís per Castelló, l'única "opció possible" perquè el govern municipal siga estable durant quatre anys és la de reeditar un acord amb PSPV-PSOE i Podem.

A més, la coalició ha recordat que continuar amb les polítiques de progrés és "incompatible" amb un pacte amb Ciutadans, "un partit que permetrà que l'extrema dreta governe la ciutat de Madrid i ha permès que aquesta recolze el govern autonòmic andalús".

Consulta aquí más noticias de Castelló.