Comunitat Valenciana

Un grup de presos de Fontcalent acorrala i propina una palissa a un altre intern, segons Acaip

  • Un grup de presos del centre penitenciari de Fontcalent (Alacant) van acorralar i van propinar una palissa a un altre intern en un succés que es va registrar ahir dimarts entorn de les 18.00 hores, segons ha denunciat aquest dimecres el sindicat de funcionaris Acaip-UGT.
Alacant.- Successos.- Un grup de presos de Fontcalent acorrala i propina una palissa a un altre intern, segons Acaip
Alacant.- Successos.- Un grup de presos de Fontcalent acorrala i propina una palissa a un altre intern, segons Acaip
INSTITUCIONES PENITENCIARIAS WEB
Alacant.- Successos.- Un grup de presos de Fontcalent acorrala i propina una palissa a un altre intern, segons Acaip

Pel que sembla, l'agressió es va produir perquè el mòdul d'aïllament té "comunicació directa" amb el mòdul 2, on es va produir l'agressió. Segons han assenyalat a Europa Press aquest dimecres fonts sindicals, els fets es van produir en les dutxes del mòdul 2 i va ser la ràpida intervenció dels funcionaris de servici el que va evitar que la presumpta víctima patira ferides greus.

Els fets es van originar per una suposada disputa que va haver-hi fa unes setmanes després d'acusar el pres agredit a un altre de robar-li.

Des d'Acaip-UGT han denunciat que "la galeria d'aïllament situada en el mòdul 2, no reuneix les condicions mínimes de seguretat que requereixen aquest tipus d'interns, ja que hi ha una comunicació directa amb la resta del mòdul".

Així, han explicat que la galeria es va instal·lar provisionalment en aquest mòdul residencial mentre duraven les obres de remodelació del mòdul d'aïllament, però "aquesta provisionalitat dura ja més de dos anys".

En eixe sentit, han atribuït a la falta de personal, que ronda el 40%, segons reconeix la pròpia direcció en un informe intern, "impedeix que es puga obrir aquest mòdul".

Les citades fonts han tornat a exigir a l'administració que "revise la relació de llocs de treball de Fontcalent i se li dote del personal necessari per a evitar incidents d'aquest tipus i poder garantir la seguretat dels presos i treballadors".

Per al sindicat, eixe dèficit de funcionaris provoca que, a més del mòdul d'aïllament, romanguen tancats dos mòduls residencials, la qual cosa dificulta la separació interior dels interns, i amb açò augmenta la conflictivitat entre els mateixos.

Així, han detallat que es generen grups i clans als quals no se'ls pot dispersar pel centre, i la condició d'interns preventius dificulta el seu trasllat a altres presons.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento