Alerten del caos als jutjats de violència domèstica

Protesta dels sindicats.
Quatre dies després de la posada en marxa dels nous jutjats  de violència domèstica, els sindicats ja han posat el crit al cel pels problemes informàtics i les llargues jornades de treball que han de fer els funcionaris. «És impossible que això funcioni», deia ahir Joaquín Vela, de la UGT.

La manca de mitjans tècnics i humans i la deficiència de les instal·lacions ha provocat, per exemple, que a l’Hospitalet «les víctimes i els agressors coincideixin en el mateix lloc» o que «la manca de policies» provoqui que els detinguts siguin traslladats del jutjat de guàrdia al de violència domèstica a les 11 del matí i no a les 9 com diu el protocol d’actuació.

Això retarda o obliga a anul·lar la resta de judicis, com va passar divendres passat a Badalona. Ahir van començar a funcionar els jutjats de violència domèstica a Mollet i també a Rubí.

Els sindicats no han volgut esperar-se als tres mesos de gràcia que ha demanat la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret. «No estem disposats a que es trigui aquest temps per a revisar el seu funcionament perquè el col·lapse serà total», va afirmar ahir Núria Farran, representant de CCOO.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento