1921: Marimurtra

Karl Faust, alemany instal·lat a la Costa Brava, a Blanes, inicià, el 1921, la construcció d’un jardí botànic, amb la col·laboració d’un científic d’anomenada : el botànic Pius Font i Quer, i l’ajut de Xenon Schriber, un suís expert jardiner.
Destinat a fer-hi viure, entre les roques i davant d’un mar blau-verd, espècies vegetals de tot el món. El 1951, el jardí ‘Marimurtra’ de Blanes esdevingué fundació privada de tipus científicocultural. El 1976, la fundació ja comptava amb unes 3.500 espècies vegetals diferents, procedents de totes les grans regions del planeta Terra. El 2003, el jardí, que és seu de l’Estació Internacional de Biologia Mediterrània, era format per unes 200.000 plantes (i matolls i arbres), que pertanyien a unes 6.000 espècies diferents. D’aquestes, unes 150 havien desaparegut completament de les seves regions originàries.
 
‘Marimurtra’ combina, perfectament, la recerca científica, el conservacionisme, i la voluntat divulgadora. La plaça Goethe inclou, en unes rajoles, un fragment poètic de Goethe amb les versions de Joan Maragall i Sebastià Sanchez-Juan. El Templet de Linné és un homenatge al botànic suec, però també hi ha un ‘Mirador Margalef’, i un record per al botànic del temps de la Il·lustració catalana, que assajà al segle XVIII, al mateix Blanes,  la construcció d’un jardí. L’extraordinari èxit internacional de la Costa Brava es basa, doncs, també, en el treball pacient i meticulós de gent molt diversa, amb una cosa en comú : la passió per un país, que, sovint, és una pàtria d’adopció.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento