Comunitat Valenciana

Puig proposa una fira mundial sobre intel·ligència artificial i un circuit per a cotxes autònoms a Alacant

  • El 'president' i candidat socialista, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que si guanya el 28A impulsarà dos projectes en l'àmbit de la nova economia a Alacant: la construcció d'un circuit de proves per a vehicles sense conductor i la celebració d'una fira mundial sobre intel·ligència artificial.
Ximo Puig, a Alacant.
Ximo Puig, a Alacant.
EUROPA PRESS
Ximo Puig, a Alacant.

En les dos iniciatives ja es treballa en el marc del Districte Digital que la Generalitat impulsa en la capital alacantina, per la qual cosa ha destacat que el desenvolupament del Districte Digital és una "realitat" amb dos "grans" empreses que portaran pròximament i que se sumaran a les 40 que treballen en aquest àmbit.

Puig ha avançat en declaracions als mitjans al final de la seua participació en el fòrum del diari 'Información' que seran dos projectes "de consolidació" que pretenen "afavorir eixa atmosfera a la innovació".

Es tracta de la Fira Internacional d'Intel·ligència Internacional que vol que es convertisca en una referència europea" en eixa matèria "paregut al que és el Barcelona Mobil World Congress", encara que ha comprès que "inicialment" és possible que no tinga eixa "fortalesa" sí "la pot tindre en el futur".

El certamen se circumscriuria en les instal·lacions de la Institució Firal Alacantina (IFA), però també "en relació amb molts espais d'aquesta província". Aquesta cita tindria una periodicitat anual, amb una primera edició en 2021, sobre la qual a partir de novembre es començaria a treballar. "En aquests anys es treballarà perquè és un gran projecte sobre el qual no es pot improvisar".

CIRCUIT DE COTXES AUTÒNOMS

Paral·lelament, ha proposat la construcció d'un circuit, al costat dels terrenys de Ciutat de la Llum, perquè les marques d'automòbils puguen acudir a Alacant a provar els seus prototips en un espai controlat.

"Un projecte innovador però que té un gran interés. Ja hem parlat amb empreses de l'automòbil", ha indicat el candidat socialista, per a ressaltar que es tractaria d'una pista de proves per a aquest tipus de vehicles.

Puig ha subratllat que no és "ciència ficció" i ha recalcat que "ja hi ha" cotxes sense conductor i "també des del punt de vista del transport i d'altres mirades és molt interessant aquesta qüestió i no hi ha una ciutat preparada per a fer proves".

En eixe sentit, ha ressaltat que Ciutat de la Llum permet aprofitar les instal·lacions i "un circuit urbà que està fet i que no implica una inversió més enllà; es tracta simplement per a tecnificar-ho".

A més, ha sostingut que existeix un "avantprojecte" i que "fa mesos" que existeixen contactes amb empreses automovilístiscas per a veure "si hi havia aigua, i hi ha aigua: per tant anem a tirar-nos cap a avant", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento