Comunitat Valenciana

Inspecció de Treball insta una cooperativa a prioritzar la necessitat de les treballadores d'anar al bany

  • La Inspecció de Treball ha instat una cooperativa citrícola de Castelló a prioritzar les necessitats fisiològiques de les treballadores enfront d'altres interessos, després de la denúncia presentada per CGT en què assenyalava que en eixe centre de treball les empleades tenien "series dificultats" per a realitzar necessitats bàsiques com anar al bany, segons ha informat el sindicat en un comunicat.
Castelló.- Inspecció de Treball insta una cooperativa a prioritzar la necesid
Castelló.- Inspecció de Treball insta una cooperativa a prioritzar la necesid
GOOGLE MAPS
Castelló.- Inspecció de Treball insta una cooperativa a prioritzar la necesid

Així, al desembre del 2018 la CGT de Castelló va interposar una denúncia contra una empresa de les Alqueries davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social.

El sindicat va denunciar que en aquest centre treballen aproximadament unes 200 dones al magatzem i, després d'un canvi en la forma d'organitzar les tasques, les treballadores tenien "serioses dificultats" per a realitzar necessitats bàsiques com poder anar al bany quan ho necessitaven, "arribant a voltes a estar més d'una hora i mitja esperant, ja que, abans de poder abandonar la línia de treball, les havien de substituir".

Aquesta situació, segons la CGT, va provocar que una treballadora en la campanya anterior s'orinara damunt, mantenint-ho en silenci, mentre que en la campanya d'enguany una altra va abandonar el lloc de treball "quan ja no podia aguantar més i no va poder arribar al bany a temps", per la qual cosa va acudir al sindicat "amb el lògic malestar a nivell psicològic que aquesta situació li va provocar".

Segons el sindicat, al març del 2019 la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social va contestar a la seua denúncia i es va revelar que l'empresa "reconeixia" els fets denunciats i se li requeria perquè exercira "el necessari control sobre les persones amb funcions de comandament encarregades d'autoritzar les treballadores l'ús de servicis higiènics i procedisca a donar-les instruccions escrites a efectes que prioritzen les necessitats fisiològiques de les treballadores enfront d'altres interessos".

SENSE NECESSITAT D'AUTORITZACIÓ

Des de CGT exigeixen que es deixen de vulnerar els drets constitucionals i laborals de les treballadores i es deixe de "menyscabar la seua dignitat", deixant-les anar al bany sempre que ho necessiten "sense que siga necessària una autorització".

El sindicat demana que si la cooperativa no pren cap mesura i garanteix que les dones puguen anar al bany "amb major normalitat", "se la sancione i obligue a contemplar la mesura, així com que expose en el seu tauler d'anuncis la contestació a la denúncia realitzada a Inspecció i informe a les treballadores".

"Per desgràcia, aquesta situació es dóna en molts dels magatzems citrícolas de la zona i en altres sectors altament feminitzats com a caixeres de supermercats", entre uns altres, ha apuntat el sindicat. "Des de la CGT animem totes les persones que es troben en aquesta situació a denunciar els fets i els ofereixen el seu suport per a portar avant aquestes denúncies. Ens sembla d'una crueltat extrema que aquest tipus de situacions se seguisquen permetent", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento