Comunitat Valenciana

Pedro Duque comparteix les seues experiències com a astronauta amb alumnes del col·legi que porta el seu nom a Alacant

  • El ministre de Ciència, Pedro Duque, ha visitat aquest dijous el col·legi d'infantil i primària que porta el seu nom a Alacant, on ha sigut rebut amb els concordes del tema 'Life on Mars', de David Bowie, i ha compartit amb els alumnes els seus records sobre com es va despertar en ell la vocació de ser astronauta en un temps en què això era una cosa "difícil per a un espanyol".
Pedro Duc
Pedro Duc
EUROPA PRESS
Pedro Duc

Així, els més de 400 estudiants de CEIP Pedro Duque han donat una calorosa benvinguda al ministre i li han plantejat els seus dubtes sobre la seua trajectòria i, també, sobre l'arribada de l'home a la Lluna.

Com a anècdota, el ministre ha raonat, davant els dubtes plantejats per un alumne d'una classe de cinqué curs, que l'ésser humà sí ha estat en la Lluna i que es demostra amb les pedres que van portar els astronautes americans i amb els espills que retornen qualsevol làser que se li envia des de la Terra.

Duque ha complit així amb la seua segona visita al col·legi alacantí, després que ho fera en 2006 per a assistir al canvi de nom del centre, abans denominat Juan XXIII. Allí ha afirmat que és enginyer aeronàutic i que fins a fa deu mesos no va pensar a ser ministre.

El que sí ha reconegut és que, en viure l'arribada a la Lluna, se li van despertar les ganes de ser astronauta, malgrat que en aquella època era difícil per a un espanyol.

Pedro Duque, empadronat a Xàbia, ha assegurat que cap dels seus fills ha mostrat, de moment, interés per seguir els seus passos.

Finalment, en el seu passeig pel centre ha visitat un aula de quatre anys d'Infantil, que li ha plantejat dubtes sobre com menjar, dutxar-se i anar al bany en una nau espacial sense gravetat.

MENÚ D'ANIVERSARI

Finalment, Duque s'ha fotografiat amb cadascuna de les classes del centre que porta el seu nom a Alacant i que cada 14 de març, en honor al seu aniversari, es prepara un menú especial en el menjador.

El propi ministre ha comentat que a Madrid hi ha altres dos col·legis i un institut amb el seu nom.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento