Comença la posada a punt de les platges metropolitanes de Barcelona

  • El llaurat de la sorra s'inicia aquesta setmana a Castelldefels.
  • Aquest serveix per a netejar-la i desinfectar-la.
La platja del Baixador de Castelldefels.
La platja del Baixador de Castelldefels.
AMB
La platja del Baixador de Castelldefels.

Aquesta setmana començaran a Castelldefels les tasques de neteja de la sorra a les platges metropolitanes per deixar-les a punt per a la temporada de bany.

Ho ha anunciat l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), encarregada d'aquesta tasca, que ha explicat que el treball es fa amb tractors que arrosseguen unes grans arades. Aquests remouen i regiren la sorra fins a 50 centímetres de profunditat, per facilitar que s'airegi i que els raigs del sol hi penetrin per potenciar-ne al màxim l'acció desinfectant. A més, retiren les restes soterrades aportades pels temporals de l'hivern.

Uns dies després del llaurat, les màquines garbelladores de l'AMB –a la ciutat de Barcelona, de l'Ajuntament– fan el garbellat per regularitzar la sorra i continuen passant diàriament fins al novembre.

La llaurada i el garbellament de les platges també permeten deixar-les en perfectes condicions per començar a col·locar-hi els diferents elements de mobiliari de temporada amb què s'equipen cada any, com per exemple, mòduls de lavabo, primers auxilis, magatzems i bar.

Des de fa uns anys, i a causa de les variacions climàtiques, els temporals marítims d'hivern han augmentat, tant en freqüència com en intensitat. Per aquest motiu, actualment és necessari, en molts casos, no només netejar la sorra, sinó també anivellar-la i redistribuir-la, així com substituir el mobiliari que queda malmès, com ara les passeres d'accés.

Durant la passada temporada de platges, l'AMB, com a novetat, va col·locar una torre de vigilància a la platja de la Nova Icària de Barcelona. A més, va tirar endavant una cinquena fase de manteniment de dunes híbrides a tot el Baix Llobregat i va plantar de plantes autòctones al llarg dels set quilòmetres de cordons dunars. Dimecres, l'ens supramunicipal explicarà les accions previstes durant la temporada d'enguany.

10 milions d'usuaris l'any

L'AMB s'encarrega del manteniment de les 41 platges metropolitanes de Barcelona, que registren una mitjana de 10 milions d'usuaris l'any i ocupen una superfície de sorra de 2,1 milions de metres quadrats, al llarg d'un litoral marítim de 25 quilòmetres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento