Comunitat Valenciana

L'UJI ofereix tractament gratuït a través d'Internet per a superar la por a volar

  • El Laboratori de Psicologia i Tecnologia de la Universitat Jaume I (Labpsitec) ofereix de nou tractament gratuït a través d'Internet per a superar la fòbia a volar que podrà realitzar-se des de casa sense necessitat d'acudir a una consulta de psicologia.
Avió de Ryanair
Avió de Ryanair
RYANAIR - Archivo
Avió de Ryanair

El tractament 'Sense Por Airlines' forma part d'un treball d'investigació i és totalment autoaplicat i gratuït, segons ha informat la UJI en un comunicat.

Segons els estudis de prevalença, "la taxa de persones que presenta fòbia a volar és d'un 2,5 per cent; no obstant açò, entre un 10-35% de la població manifesta nivells d'ansietat prou importants com per a evitar volar o fer-ho amb molt de malestar" (Oakes & Bor, 2010).

L'objectiu del programa, segons ha explicat la investigadora Soledad Quero, és ajudar les persones que pateixen fòbia a volar, i també aquelles que necessiten emprar estratègies per a protegir-se de la por, "com recórrer al alcohol o a fàrmacs ansiolítics".

L'autoaplicació permetrà ampliar la disseminació del programa i arribar a més persones perquè solament és necessari ser majors de 18 anys, disposar d'una direcció de correu, connexió a Internet i conéixer el castellà per a realitzar la teràpia.

El tractament 'Sense Por Airlines' es basa en l'exposició repetida a situacions relacionades amb la realització d'un vol com els preparatius, l'arribada a l'aeroport i l'enlairament i aterratge de l'avió. A més, existeix una seqüència que permet treballar l'ansietat que genera assabentar-se de notícies sobre accidents aeris. Tot açò sense moure's de casa, a través d'Internet.

En aquests moments, com és part d'un projecte d'investigació que compta amb el vistiplau de la Comissió Deontològica de la UJI, el tractament és gratuït. Totes aquelles persones interessades poden enviar un correu a volar@uji.es o telefonar al 964 387 643. Des de Labpsitec es posaran en contacte per a realitzar una breu entrevista telefònica. D'aquesta manera, es podrà donar accés al programa de tractament que té una durada mitjana aproximada d'entre 3 i 4 setmanes i fins a un màxim de 6 setmanes.

El tractament que engega el Labpsitec de la UJI s'insereix en el marc de la tesi d'investigació de la doctoranda Sonia Mor, dirigida per les investigadores Soledad Quero i Cristina Botella.

L'estudi segueix la línia d'investigació iniciada des de fa anys per grups d'investigació de les universitats dels Illes Balears (UIB), Jaume I de Castelló (UJI) i Politècnica de València (UPV) que han desenvolupat tractaments psicològics eficaços amb el suport de les tecnologies de la informació i la comunicació i que, progressivament, han traslladat l'aplicació d'aquests tractaments des de la consulta tradicional del terapeuta a la llar de les persones que volen rebre'ls.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento