Barcelona detecta 184 'pisos pastera' on vivien més de 15 persones

  • El creuament de dades del cens i del padró permet trobar múltiples casos a tota la ciutat.
  • El darrer precintat és un del carrer del Carme, a Ciutat Vella.

Al mes de febrer l'Ajuntament de Barcelona ha detectat 184 habitatges sobreocupats. Són els anomenats pisos pastera, on hi dormen més persones de les permeses per metre quadrat.

El Consistori ha creuat les dades del padró i les del cadastre durant tot el mes passat, cosa que li ha permès descobrir més de 180 pisos on hi ha més de 15 persones empadronades.

Ara, cada districte haurà de dur a terme inspeccions per comprovar si realment es tracta de pisos pastera o bé si es troben davant d'un habitatge que compta amb més d'un propietari inscrit, ja que els anteriors amos no s'han donat de baixa del cens.

Si es comprova que al pis hi ha més persones de les permeses per llei que hi conviuen, l'Administració obre un expedient administratiu per considerar que s'està duent a terme una activitat econòmica sense llicència: "l'habitatge fa una funció de pensió, però no té llicència d'activitats per fer-la", aclareixen fonts municipals.

Tancament d'habitatge

Quan es detecta una vivenda sobreocupada pot acabar sent tancada per l'Ajuntament si es demostra que actua com a pensió il·legal. Aquest és el cas d'una de les darreres denúncies presentades contra un pis pastera per part de la Guàrdia Urbana. Ha estat contra un immoble del número 95 del carrer del Carme, al districte de Ciutat Vella.

L'habitatge va ser precintat fa pocs dies, ja que acollia "una pensió illegal", segons van informar fonts del districte.

La comunitat de veïns ha explicat a 20 minutos que el pis estava "llogat a una vintena" de persones, que provocaven sorolls, acumulació d'escombraries a l'escala i que "han arribat a trencar el pany de la porta del carrer per entrar a la vivenda".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento