Comunitat Valenciana

L'EUIPO xifra en 460.000 milions d'euros el valor dels productes falsificats a escala mundial

  • Un informe de l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO) i l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) estima que els productes falsificats i piratejats ascendeix a 460.000 milions d'euros a escala mundial. En el marc de la Unió Europea (UE), se situaria entorn dels 120.000 milions.
El director de l'EUIPO, Christian Archambeau
El director de l'EUIPO, Christian Archambeau
EUIPO TWITTER - Archivo
El director de l'EUIPO, Christian Archambeau

L'informe 'Tendències en el comerç de productes falsificats i piratejats' actualitza l'anàlisi original, elaborat per l'EUIPO i l'OCDE, publicat en 2016, que estimava en 338.000 milions el valor total del comerç mundial de productes falsificats i piratejats, ha indicat l'oficina europea amb seu a Alacant.

Per tant, l'increment total és "significatiu": en la UE s'estima que el 6,8% de totes les importacions des de tercers països consisteix en productes falsificats i piratejats, amb un valor de fins el 121.000 milions d'euros.

Es tracta d'un increment pronunciat en comparar-ho amb l'estimació del 5% d'importacions de la UE que es va presentar en l'informe de 2016.

Les empreses i els negocis més afectats per la falsificació i la pirateria segueixen tenint la seua seu principalment en països de l'OCDE com els Estats Units, França, Itàlia, Suïssa, Alemanya, el Japó, Corea i el Regne Unit.

No obstant açò, un nombre cada vegada major d'empreses registrades en altres economies -inclosos la Xina, el Brasil i Hong Kong- també es veu perjudicat pel comerç mundial de productes falsificats i piratejats.

En paraules del director executiu de l'EUIPO, Christian Archambeau, "la falsificació i la pirateria constitueixen una amenaça cabdal a la innovació i el creixement econòmic, tant a escala de la UE com a mundial".

"L'increment del percentatge de productes falsificats i piratejats en el comerç mundial és molt alarmant, situació que clarament exigeix l'aplicació completa de mesures coordinades en tots els nivells", ha agregat.

En eixe sentit, l'informe posa en relleu que els productes falsificats i piratejats "poden provindre de quasi qualsevol economia del món, ja es produïsquen en ella directament, o s'introduïsquen per mitjà d'un punt de trànsit".

No obstant açò, les confiscacions en duanes que es detallen en l'informe revelen els principals països i regions de procedència des dels quals s'exporten els productes falsificats i piratejats, entre ells, la Xina, Hong Kong, la Unió dels Emirats Àrabs, Turquia, Singapur, Tailàndia, l'Índia i Malàisia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento