Comunitat Valenciana

ASAJA Alacant estudia portar davant el Tribunal de Justícia de la UE la sentència del TS sobre el Tajo

  • Joves Agricultors-ASAJA Alacant ha anunciat que estudia interposar davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) un recurs davant la decisió del Tribunal Suprem (TS) d'anul·lar el Pla Hidrològic del Tajo per no establir els cabals ecològics a Aranjuez, Toledo i Talavera de la Reina.
Transvasament Tajo-Segura
Transvasament Tajo-Segura
EUROPA PRESS - Archivo
Transvasament Tajo-Segura

La decisió de l'Alt Tribunal "complicarà", segons el parer dels agricultors alacantins, l'enviament de cabals al riu Segura a través del transvasament, per la qual cosa Joves Agricultors-ASAJA Alacant "perjudica seriosament els interessos dels agricultors d'Alacant, Múrcia i Almeria".

Per açò, i davant eixa situació, ASAJA ha decidit adoptar les mesures necessàries i realitzar totes les gestions possibles en el si de la Unió Europea perquè la sentència "no faça efecte" i en ser una decisió del Tribunal Suprem només cap recurs davant el tribunal europeu.

Així ho ha anunciat el president d'ASAJA Alacant, Eladio Aniorte, que ha destacat "la urgència d'impedir que es limite el Transvasament Tajo-Segura, que és imprescindible per a la supervivència de cultius com els cítrics, les hortalisses i fruiteres d'os i llavor que hi ha en el sud-est peninsular".

El president també ha recordat el nombre de llocs de treball que depenen d'aquesta infraestructura: Més de 300.000 ocupacions relacionades amb l'agricultura i el turisme a Alacant, Múrcia i Almeria.

"Nosaltres, els agricultors, paguem per l'aigua i amb ella generem ocupació i aliments, tractem de millorar la vida de les persones", ha destacat Aniorte.

El president també ha recordat que el transvasament és una infraestructura "vital" de la qual depèn l'economia agrària de la Vega Baixa i el camp d'Elx. Aquestes dos zones suposen més del 58% de l'agricultura que es desenvolupa en la província d'Alacant en termes de renda agrària.

Tenint en compte la importància del transvasament Tajo-Segura, el president de l'organització ha reflexionat sobre que la decisió judicial "podria estar influència per pressions polítiques" i condiciona el seu compliment i el manteniment de la infraestructura al resultat que s'obtinga en les urnes en les eleccions generals del 28 d'abril.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento