El menú ecològic escolar s'implanta a Barcelona

  • Costa 5,95 euros, el mateix que un industrial convencional.
  • Té aliments d'alta qualitat.
  • Els col·legis contacten amb les cooperatives i els pagesos.

Un petit grup d'escoles ha estat pioner en implantar menús escolars amb productes ecològics. Tot i ser més saludables i comptar amb productes naturals d'alta qualitat, els àpats tenen el mateix cost (5,95 euros) que els industrials convencionals.

Pasta vinguda d'Itàlia, pollastre de corral de Tarragona, iogurt sense additius de Moià, oli d'oliva verge d'Andalusia, i fruita i verdura dels horts gironins.

Aquests són alguns dels productes que usen al CEIP La Muntanyeta (Sants-Montjuïc), la primera escola catalana que confecciona els menús amb un 70%dels aliments ecològics, segons la Cooperativa El Rebost.

El pa es farà a l'escola

Només el peix és congelat i, tot i així, ve directament de Palamós. El pa tampoc és ecològic encara, però l'any vinent volen fabricar-lo a l'escola. L'ou tampoc és natural; el pasteuritzat haurien d'importar-lo de l'estranger ja que aquí no en fabriquen.

El menú té el preu estipulat per la Generalitat: 5,95 euros el dia. "Per anivellar costos hem d'equilibrar els menús", explica una de les creadores de l'empresa de càtering Pam i Pipa, Cristina Domènech, que fa el menú a la Muntanyeta.

"Com més escoles vulguin menús amb els productes ecològics, més s'abaratiran els costos", exposava una de les impulsores de la idea, Lola Puig, membre de la Cooperativa El Rebost, ubicada a Girona.

En aquesta província, una quinzena d'escoles ja compten també amb productes ecològics esporàdicament.

"Cuinem al forn, a la planxa i recuperem les receptes del xup-xup d'abans", diu Domènech. "Hi ha pares que no ho aprecien però els nens són els més agraïts" afegeix Puig.

Dilluns toquen macarrons carbonara, truita amb amanida i poma al forn.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento