El jutge cita com a investigat David Barelles (PP) per la trama de factures falses en la Subdelegació de Castelló
El jutge cita com a investigat David Barelles (PP) per la trama de factures falses en la Subdelegació de Castelló DELEGACIÓN GOBIERNO CV

El magistrat li atribueix inicialment la comissió de delictes de falsedat documental i malversació de cabals públics, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

En una providència notificada aquest dimarts a les parts, el titular del jutjat ha fixat la compareixença del nou investigat el pròxim 2 de maig a les 10.00 hores. Igualment, ha posposat fins al 25 d'abril, a les 10.00 hores, la declaració de l'altre exsubdelegat investigat en aquestes diligències, Antonio Lorenzo (PSOE), que estava prevista al principi per a l'11 d'abril.

Per la seua banda, la compareixença del principal investigat en la causa -un funcionari que exercia com a habilitat de la Subdelegació-, que va ser suspesa la setmana passada, ha sigut assenyalada el pròxim 22 de març a les deu del matí.

En la mateixa providència, el jutge reclama a la Subdelegació del Govern a Castelló que aporte en el termini de cinc dies copies de les agendes de tots dos exsubdelegats i de les factures per menjars en les quals va intervenir Barelles en virtut del seu càrrec, juntament amb les diligències de conformitat que ell mateix va subscriure a tals efectes.

L'instructor va emetre aquest dimarts també un acte pel qual imposa una fiança de 3.000 euros al Partit Popular com a requisit per a permetre-li exercir l'acusació popular en aquest procediment. El magistrat entén que aquesta quantitat és "adequada i proporcional a les circumstàncies d'aquesta causa".

Consulta aquí más noticias de Castelló.