Comunitat Valenciana

El jutge cita com a investigat David Barelles (PP) per la trama de factures falses en la Subdelegació de Castelló

  • El Jutjat d'Instrucció número 1 de Castelló ha citat a declarar en qualitat d'investigat un altre exsubdelegat del Govern en aquesta província, David Barelles (PP), en el marc de la causa oberta en 2017 per una suposada trama de factures falses en eixa administració.
El jutge cita com investigat David Barelles (PP) per la trama de factures fal
El jutge cita com investigat David Barelles (PP) per la trama de factures fal
DELEGACIÓN GOBIERNO CV
El jutge cita com investigat David Barelles (PP) per la trama de factures fal

El magistrat li atribueix inicialment la comissió de delictes de falsedat documental i malversació de cabals públics, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

En una providència notificada aquest dimarts a les parts, el titular del jutjat ha fixat la compareixença del nou investigat el pròxim 2 de maig a les 10.00 hores. Igualment, ha posposat fins al 25 d'abril, a les 10.00 hores, la declaració de l'altre exsubdelegat investigat en aquestes diligències, Antonio Lorenzo (PSOE), que estava prevista al principi per a l'11 d'abril.

Per la seua banda, la compareixença del principal investigat en la causa -un funcionari que exercia com a habilitat de la Subdelegació-, que va ser suspesa la setmana passada, ha sigut assenyalada el pròxim 22 de març a les deu del matí.

En la mateixa providència, el jutge reclama a la Subdelegació del Govern a Castelló que aporte en el termini de cinc dies copies de les agendes de tots dos exsubdelegats i de les factures per menjars en les quals va intervenir Barelles en virtut del seu càrrec, juntament amb les diligències de conformitat que ell mateix va subscriure a tals efectes.

L'instructor va emetre aquest dimarts també un acte pel qual imposa una fiança de 3.000 euros al Partit Popular com a requisit per a permetre-li exercir l'acusació popular en aquest procediment. El magistrat entén que aquesta quantitat és "adequada i proporcional a les circumstàncies d'aquesta causa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento