La Fira 'Sí, i Millor' facilita la inserció laboral de persones amb discapacitat, el 13 i 14 de març al Museu Marítim

  • Les empreses de més de 50 treballadors ha de reservar el 2 % de la plantilla a persones amb discapacitat.
  • La fira està organitzada per FECETC, amb assistència tècnica d'Inserta-Grupo ONCE i el suport de l'ajuntament de Barcelona.
Imatge de la fira en l'edició de l'any 2018.
Imatge de la fira en l'edició de l'any 2018.
FECETC
Imatge de la fira en l'edició de l'any 2018.

La fira 'Sí, i Millor, Di-Capacitat i Talent' se celebrarà els dies 13 i 14 de març al Museu Marítim de Barcelona amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat i, al mateix temps, ajudar a les empreses de més de 50 treballadors a complir amb l'obligació legal de reservar un 2 per cent de llocs de treball al col·lectiu.

La fira està organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), amb l'assistència tècnica d'Inserta-Grupo ONCE i el suport de l'ajuntament de Barcelona. A la fira participaran grans empreses com ara Acciona, ISS, Ilunion, Carrefour, Nestlé o Kellogg's i la patronal Foment del Treball entre d'altres.

Les empreses consideren que prendre part a la fira significa una important palanca per potenciar la seva reputació, projectar el seu compromís social, donar contingut a la seva política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i contactar amb bons professionals que enriquiran els equips amb els seus valors i diversitat. A banda de tenir en compte l'obligació tenen les empreses de més de 50 treballadors de reservar el 2 % de la plantilla a persones amb discapacitat (Decret 86/2015).

Es tracta, d'altra banda, d'una forma d'avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits per l'ONU. En aquest sentit, les empreses participants s'han compromès a retribuir a les persones contractades que hagin estat seleccionades a la fira, amb un salari en cap cas inferior a 1.088,56 euros bruts mensuals, per a jornades a temps complet, o la part proporcional en el cas de jornades parcials.

Aquest compromís s'emmarca dins l'aposta de l'Ajuntament de Barcelona per avançar en la contractació social de qualitat i en el foment de la igualtat d'oportunitats i la participació activa al món laboral de les persones amb discapacitat, col·lectiu amb una taxa d'atur més elevada que la de la població sense discapacitat.

Segons les darreres dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), del 2017, la taxa d'atur al col·lectiu amb discapacitat va caure 2,4 punts i es va situar en el 26,2 per cent. És una taxa 9,1 punts superior a la de la població en general.

Per a les persones amb discapacitat, la fira és una oportunitat per contactar, en un sol espai de 1.700 metres quadrats, amb empreses que tenen vacants o bé una bossa d'ocupació per al col·lectiu.

Per això, a més de l'oferta de vacants, la fira ha preparat, un any més, diversos tallers i activitats formatives que poden ajudar els candidats en la seva recerca de feina, com la preparació de currículums o entrevistes de treball o la potenciació d'aquelles capacitats i habilitats personals que més valor poden aportar. En l'organització d'aquestes activitats participen Barcelona Activa i Inserta-Grup ONCE.

Així mateix, s'exposaran casos d'èxit empresarial en la inserció laboral de persones amb discapacitat, a més d'exemples d'emprenedoria dins del col·lectiu que poden servir d'inspiració per a assistents i empreses. La fira pretén, alhora facilitar l'intercanvi d'experiències empresarials i personals dins el sector.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento