Comunitat Valenciana

Puig recomana "llei i diàleg" per a resoldre la qüestió catalana i abordar les "arrels polítiques"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per aplicar la recepta de "llei i diàleg" per a resoldre el conflicte sobiranista a Catalunya i ha defès que s'han d'abordar les "arrels polítiques" del procés que la justícia no pot "resoldre".
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, atén als mitjans
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, atén als mitjans
@GENERALITAT
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, atén als mitjans

"Hi ha una situació amb una certa tensió emocional, però el que està residenciat en la justícia ha de solucionar-ho la justícia", ha asseverat en declaracions als mitjans aquest dimarts a Alacant.

Puig ha mostrat així el seu "respecte absolut" a la justícia en ser preguntat per l'inici del juí contra els 12 dirigents polítics i socials catalans aquest dimarts en el Tribunal Suprem (TS).

Sota aquest prisma, ha dit creure en la "independència" i en la "qualitat" de la justícia que analitzarà, conforme a la llei, si uns fets i unes decisions van ser "jurídicament solvents" a Catalunya. "Es prendrà la decisió que corresponga d'acord amb la llei", ha insistit.

"Ara bé, a part de la justícia, hi ha unes qüestions amb arrels polítiques que té resoldre la política. La justícia no pot resoldre una qüestió política, pot resoldre les conseqüències d'unes accions determinades que poden estar fora de la llei: Llei i diàleg", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento