Fulgencio ha assenyalat que el detingut previsiblement passarà a disposició judicial aquest mateix dimarts en un cas que encara no es comptabilitza com a violència de gènere perquè açò porta un "procés complex", encara que "totes les circumstàncies apunten al fet que poguera ser així".

No obstant açò, ha insistit a sol·licitar respecte per al treball policial i judicial per a "determinar les causes finals d'aquest fet", sobre el qual existeix secret de sumari. El delegat del Govern s'ha pronunciat en aquests termes en atenció als mitjans després de participar al costat del 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, en una concentració a les portes de la seu de la Delegació del Consell a Alacant com a mostra de repulsa a aquest crim.

Així mateix, ha relatat que a la vivenda de Planes on es van produir els fets sols estava el menor dels cinc fills de la dona -fill que tenia en comú amb el detingut-, mentre que els altres quatre estan sota la custòdia de la Generalitat.

Juan Carlos Fulgencio ha recalcat que si es confirma que es tracta d'un cas de violència de gènere, seria l'octava a Espanya, la primera a la Comunitat Valenciana aquest 2019 i la 983 des que es comptabilitzen aquestes dades.

"Les xifres ho diuen tot, tenim un greu problema com a societat i hem d'acabar de despertar", ha afirmat i per a açò ha reclamat "tots els mitjans", mesures que depenen que s'aproven els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) perquè "afronten amb realisme" la lluita contra la violència de gènere.

Finalment ha parlat de la necessitat d'un canvi de rols, educatiu i el "rebuig com a societat clar i contundent" a aquestes "formes d'expressió" que atempten contra "la mitat de la societat".

Consulta aquí más noticias de Alacant.