Puig assegura que el pròxim curs hi haurà "una solució" per a les pràctiques d'alumnes de Medicina en hospitals públics

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apuntat que "des de fa mesos" es treballa junt a les universitats privades per a trobar "un tauler jurídic lògic" que permeta els seus estudiants de Medicina realitzar pràctiques en els centres de la sanitat pública valenciana. Així, s'ha compromès al fet que per al curs que vé hi haurà "una solució".
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
@GENERALITAT

Puig s'ha referit així, en ser preguntat pels mitjans en un acte a Alacant, a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que ha anul·lat que la Llei de Salut valenciana establisca la col·laboració només amb universitats públiques en les pràctiques d'estudiants de titulacions de la branca sanitària.

Sobre aquest tema, el cap del Consell ha mantingut que es va arribar a eixa situació perquè "anteriorment les pràctiques que es produïen en l'àmbit de les universitats privades, fonamentalment, estava molt desregulat, per no dir en una posició caòtica", i ha apuntat que es van arribar a produir "problemes en els hospitals sobre quantes persones estaven participant en les pràctiques".

"I per descomptat tot açò cal limitar-ho perquè la salut és el més important", ha asseverat i ha defès que "es busca generar un marc que permeta les pràctiques d'acord amb els nombres que es puguen assumir, perquè no pot assumir la sanitat pública valenciana més alumnes dels quals pots", ha manifestat.

Per açò, ha indicat que "abans d'eixa sentència" s'estava en negociacions i ha anunciat que per a "el curs que vé ja hi haurà una solució".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento