080 Barcelona Fashion

Un any més, el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà, del 4 al 7 de febrer, la nova edició del 080 Barcelona Fashion que estrena nova direcció amb reptes que passen per potenciar un perfil de passarel·la més oberta, creativa i internacional. El seu lema és una declaració d'intencions: Undress your mind. "Desvestir" la ment per trobar noves maneres d'entendre el món de la moda. Desvetllem algunes novetats...
Els dissenys gràfics d’inspiració africana de CHULAAP.
Els dissenys gràfics d’inspiració africana de CHULAAP.
CHULAAP
Els dissenys gràfics d’inspiració africana de CHULAAP.

OCI.CAT

AL DENTE


Què hi ha de nou?

Els dissenyadors internacionals conviuran amb les firmes catalanes consolidades i els joves talents en una edició que vol marcar un canvi d'estil i concepció.

Els rostres internacionals

Enguany, la passarel·la catalana incorporarà quatre dissenyadors internacionals que se sumen al calendari de desfilades: el turcolibanès Umit Benan, un dels noms més reconeguts per la seva feina com a director creatiu de Trussardi; el colombià Carlos Polite que ha desfilat a les setmanes de la moda de París i Nova York; la firma sud-africana CHULAAP coneguda pels seus dissenys gràfics, i el dissenyador peruà d'origen asiàtic Esaú Yori.

Firmes conegudes

Els dissenyadors internacionals se sumaran al cartell de desfilades habitual protagonitzades per firmes i marques catalanes que intercalen les seves propostes i col·leccions per l'estiu (ready to wear) o l'hivern vinent. Així, participaran en aquesta edició Agnés Sunyer, Antonio Miro, Custo Barcelona, Escorpion Studio Barcelona, Menchén Tomàs, Miriam Ponsa, Oscarleon, Pablo Erroz o Txell Miras, entre d'altres creadors.

Retorns esperats

Després d’un canvi empresarial, Sita Murt tornarà a la passarel·la catalana amb les piles recarregades. La col·lecció ‘Uncommon attitude’, vol expressar la força i la personalitat de les dones dedicades al món de l’art que han obert camí en un univers dominat pels homes, posant èmfasi als punts forts de la firma igualadina: el punt, el joc de volums i les siluetes femenines.

Marques que debuten

Tot i que no és l'edició amb més debutants autòctons, la firma TEOH&LEA s'estrenarà al 080 amb una col·lecció estiuenca inspirada en els anys 80 amb pinzellades gràfiques i estètica esportiva i chic. Una proposta liderada pel director creatiu Pep Generó (anterior CEO de Yerse) i la dissenyadora Raquel Colominas (Robert Cavalli, Mariona Gen i Lydia Delgado).

Nous públics

Del disseny infantil a la moda per a adults (sense deixar de banda els nens). La dissenyadora Cristina Fernàndez de Little Creative Factory presentarà la seva primera col·lecció dedicada exclusivament a la dona amb una proposta que celebra l'artista i el creador que tots portem a dins. Peces elaborades a mà i a mida en cotó, tela i neoprè, dissenys atemporals i detalls sorprenents són algunes claus per entendre 'The Makers'.

Moda en format pop up

Més enllà del calendari de desfilades, el 080 Barcelona Fashion també comptarà amb un nou espai expositiu i experimental que s’instal·larà al pavelló de la Puríssima de Sant Pau. En aquest recinte hi conviuran en format efímer, una vintena de marques de moda i complements acompanyats per sessions de DJ i projeccions audiovisuals. A la Pop Ups Gallery, el públic podrà conèixer i comprar els productes de moda i disseny.

OCIpèdia

Moda emergent i fotografia

Les escoles de disseny tornaran a estar presents al 080 Barcelona Fashion amb una selecció de les millors tesines del passat curs escolar. Completa la oferta dedicada als joves talents, l'exposició de fotografia NEO2 Photo Shoot Exhibition que mostrarà els treballs resultants de la passada edició d'estiu. Es tracta d'un concurs organitzat per la revista Neo2 que potencia els artistes emergents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento