Comunitat Valenciana

Ajuntament de Castelló aprova 181,8 milions de pressupost per al 2019 amb el vot en contra de PP i Ciutadans

  • El ple extraordinari de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui un pressupost de 181.825.255,92 euros per al 2019 amb els vots a favor dels grups del Pacte del Grau -PSPV, Compromís i Castelló en Moviment- i en contra de PP i de Ciutadans, un import que suposa un increment del 3,29 per cent respecte als comptes de l'any passat. En la sessió també s'ha aprovat la proposta de plantilla.
Ajuntament de Castelló. Arxiu
Ajuntament de Castelló. Arxiu
EUROPA PRESS - Archivo
Ajuntament de Castelló. Arxiu

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat que en quatre anys les inversions s'han xifrat en més de 90 milions d'euros, "que han començat a transformar la ciutat", i ha afegit que el Castelló del 2019 "avança cap a la modernitat i amb més capacitat per a respondre a nous reptes i desafiaments".

Segons ha dit, els pressupostos del 2019 s'han realitzat des de la més "estricta autonomia" de cada regidoria i des de la negociació dels tres grups del Pacte del Grau, "en el qual els gastos d'Alcaldia baixen 10 per cent encara que els comptes apugen un 3,29 per cent".

Marco ha destacat que els pressupostos mantindran el suport a les polítiques de promoció econòmica, així com la línies d'ajudes socials, "que s'ha reforçat fins a quasi triplicar l'època del PP". L'alcaldessa també ha subratllat que l'economia municipal "va bé", amb una reducció de deute de dos terceres parts en aquests anys.

Al seu torn, la portaveu 'popular', Begoña Carrasco, ha justificat el vot en contra del seu grup als pressupostos assenyalant que no són els que es mereixen la ciutat, doncs "arriben tard, són roïns perquè incrementen la despesa i són pressupostos sectaris amb els quals solament volen fer campanya electoral", i ha recriminat a l'alcaldessa que hui dilluns havia d'estar en Cevisama.

El portaveu de Cs, Vicente Vidal, ha lamentat que s'hagen debatut uns pressupostos que no s'han consensuat amb tots els grups "quan queden compromesos al nou govern". Segons ha apuntat, són comptes amb "premeditació i traïdoria", i ha dubtat de les seues línies bàsiques "perquè són totalment inviables".

MOBILITZACIÓ

D'altra banda, l'alcaldessa ha donat la benvinguda a la mobilització dels membres del GIP de la Policia Local, que han estat presents en el saló plenari, amb el lema 'No som menys que els altres, el nostre treball no es valora'.

Marco ha assenyalat que des de l'Ajuntament sí es valora el treball de la Policia Local, i ha recordat que des del consistori de Castelló es va iniciar la reunió amb sindicats a nivell nacional i es va traslladar a la FEMP la jubilació anticipada de la Policia local per a equiparar-la a la Guàrdia Civil i a la Nacional. La primera edil ha recordat que en aquesta legislatura s'han invertit més de 3 milions d'euros en Policia i Bombers.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento