Comunitat Valenciana

Compromís diu que encara no està "en l'escenari" per a rebutjar els PGE perquè hi ha "recorregut" per a negociar

  • El diputat nacional per Compromís, Ignasi Candela, ha criticat la situació de "deixadesa" i "frustració" que s'arrossega en matèria d'inversions de l'Estat cap a la província d'Alacant però ha mantingut que la formació no està en el "escenari" de votar que no als comptes perquè hi ha dos mesos de tramitació per a "negociar" i existeix "molt recorregut".
Ignasi Candela atén als mig
Ignasi Candela atén als mig
EUROPA PRESS
Ignasi Candela atén als mig

Candela, en atenció als mitjans aquest dimecres a Alacant, ha acusat el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, d'"oblidar-se" i "obviar" que la província "no té les inversions que es mereix" per assegurar, segons Candela, que els comptes del Govern de Pedro Sánchez són "magnífiques".

Davant açò, ha plantejat a la "societat" alacantina "la necessitat de revertir eixa situació que s'arrossega des de fa molts anys". En eixe sentit, ha proposat mantindre trobades amb partits polítics i sindicats per a "consensuar quals són les necessitats sens dubte evidents de la província".

Candela ha anunciat així esmenes als PGE per valor de 200 milions d'euros, amb els quals aconseguir la xifra de 450 milions en inversions per a aquest exercici, un increment que ha qualificat d'"assumible" i que permetria tindre un "tracte just per a tots per igual".

"És l'única manera de traure a la província del maltractament històric" i que va "més enllà del partidisme", que al seu juí, expliquen "que Alacant estiga on està". El diputat ha referit que les esmenes apunten al tren de la costa, el rodalies Alacant-Múrcia, la connexió de la Vega Baixa amb Oriola, la connexió del Port amb el Corredor o la connexió ferroviària de l'aeroport o la interconnexió entre totes les dessaladora.

Preguntat sobre si Compromís, a dia de hui votaria en contra, Ignasi Candela ha mantingut que encara no està "en eixe escenari" perquè s'està en "condicions" d'anar "negociant" en els pròxims dos mesos. "La situació és clau per a evitar el maltractament que patim i això determinarà moltes coses; però crec que que encara és ràpid i temem molt de recorregut", ha afirmat.

Així mateix, ha assenyalat que els comptes es podran modificar en funció "de la voluntat" que tinga el Govern "en minoria" per a "traure els pressupostos". "El més normal seria que negocie; ells saben les necessitats que té la província i entenc que hauran de posar-se en contacte amb nosaltres", ha afirmat.

"Volem acordar una sèrie d'esmenes per a o bé en el seu tràmit, o si hi ha negociació, posar-les sobre la taula", ha seguit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento