Suquet de lluerna

La vida de l’Esteve Montía gira al voltant de l’aigua. Antic entrenador de natació i apassionat d’aquest esport, peixater de tradició familiar... i de signe, peixos. Montía regenta des dels 29 anys la parada familiar al Poble Nou, barri que el va veure néixer i on viu.«Avis, pares, germans... tots hem començat amb el peix». El petit de tres germans, Esteve, recorda que va començar a ajudar a la parada del Poble Nou dels pares amb 12 anys: «em llevava a les 5, ajudava a muntar la parada i a les 9 cap a l’escola». I de més gran, combinava la parada amb la seva altra professió: fer d’entrenador de natació de nens.

Als 29 anys ja es dedicava de ple a una parada que no només es limita a la venda al mercat: «distribueixo peix a restaurants, a fora de Catalunya...». I tot i que confessa que en un principi «et sents moralment obligat a continuar el negoci, a mesura  que he anat descobrint la professió m’ha anat agradant més». És per això que l’Esteve no veu un sacrifici aixecar-se a les 2 de la matinada «faig una cosa que m’agrada i el conjunt de la meva feina és molt distret», sentencia. Tant és així que, quan plega, cap a les 19 hores,  li queden ganes per anar a la piscina.

Però Montía no és gaire optimista pel que fa a la situació dels mercats: «als anys 60 es venia molt més». I el canvi d’hàbits de compra fa augurar al paradista «poca vida» per les places en un futur. Els impostos als que han de fer front els paradistes tampoc ajuden. «Subsistir al mercat és una odissea», resumeix.

Ingredients: BROU: 1 cap de rap, 1 kg de peix de sopa, 1 pastanaga, 1 ceba, 2 grans d’all i 4 tomàquets  w 1 lluerna d’1,5 kg. w PICADA: 6 ametlles, 6 avellanes i 1 dent d’all w 3 patates mitjanes w 5 fils de safrà w  oli d’oliva i sal

Elaboració: Sofregir les verdures i reservar w Coure amb aigua el peix i afegir les verdures w Bullir 30 minuts, colar i reservar w Marcar la lluerna i afegir patates w  Mullar amb el brou, afegir la picada i coure 5 minuts més.

Propera entrega: bolets, verdures i te a les corts

... i totes les anteriors, a www.20minutos.es

Mostrar comentarios

Códigos Descuento