Als 29 anys ja es dedicava de ple a una parada que no només es limita a la venda al mercat: «distribueixo peix a restaurants, a fora de Catalunya...». I tot i que confessa que en un principi «et sents moralment obligat a continuar el negoci, a mesura que he anat descobrint la professió m’ha anat agradant més». És per això que l’Esteve no veu un sacrifici aixecar-se a les 2 de la matinada «faig una cosa que m’agrada i el conjunt de la meva feina és molt distret», sentencia. Tant és així que, quan plega, cap a les 19 hores, li queden ganes per anar a la piscina.
Però Montía no és gaire optimista pel que fa a la situació dels mercats: «als anys 60 es venia molt més». I el canvi d’hàbits de compra fa augurar al paradista «poca vida» per les places en un futur. Els impostos als que han de fer front els paradistes tampoc ajuden. «Subsistir al mercat és una odissea», resumeix.
Ingredients: BROU: 1 cap de rap, 1 kg de peix de sopa, 1 pastanaga, 1 ceba, 2 grans d’all i 4 tomàquets w 1 lluerna d’1,5 kg. w PICADA: 6 ametlles, 6 avellanes i 1 dent d’all w 3 patates mitjanes w 5 fils de safrà w oli d’oliva i sal
Elaboració: Sofregir les verdures i reservar w Coure amb aigua el peix i afegir les verdures w Bullir 30 minuts, colar i reservar w Marcar la lluerna i afegir patates w Mullar amb el brou, afegir la picada i coure 5 minuts més.
Propera entrega: bolets, verdures i te a les corts
... i totes les anteriors, a www.20minutos.es
Comentarios
Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.
Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios