El carrer Independència es nega a ser una autopista

  • Veïns afectats per les obres dels túnels de Glòries es queixen de l’alt volum de trànsit que suporten arran els treballs a la plaça.
  • Han aconseguit que l'Ajuntament es comprometi a instal·lar un semàfor a la cruïlla dels carrers Aragó i Independència aquest gener. 
Bloc del carrer Independència amb pancartes contra l’alt volum de trànsit i pol·lució.
Bloc del carrer Independència amb pancartes contra l’alt volum de trànsit i pol·lució.
I.S.
Bloc del carrer Independència amb pancartes contra l’alt volum de trànsit i pol·lució.

Un grup de veïns dels carrers Aragó, Independència i Consell de Cent, a tocar de la plaça de les Glòries, s'han organitzat per denunciar el «caos de trànsit» al que es veuen sotmesos des que es van iniciar les obres dels túnels de la plaça, que van comportar que el trànsit es desviés pel carrer Independència, entre Meridiana i Aragó, convertit des de llavors en una «autopista» urbana amb quatre carrils de circulació en lloc dels dos inicials.

Aquests residents asseguren que des de llavors estan suportant uns nivells de contaminació acústica «alarmants» que han malmès la seva salut, a més de l'augment de contaminació per partícules en suspensió que ha comportat aquest desviament viari.

«S'han traspassat tots els llindars de confort i la nostra qualitat de vida s'ha vist molt perjudicada», indiquen els veïns afectats, que han penjat cartells pel seu barri demanant el suport de més ciutadans per frenar aquesta situació. També han obert una web de denúncia (proudetransit.emiweb.es).

De moment, han pogut aconseguir que l'Ajuntament es comprometi a instal·lar un semàfor a la cruïlla dels carrers Aragó i Independència aquest mes de gener, que titllen de «perillosa», i que es posarà inicialment en vermell quan els vehicles s'incorporin des d'Independència.

L'àmbit Clariana, acabat al març

En menys de dos mesos ja es podrà gaudir  de la Clariana acabada que es troba en un 59% del procés de transformació. La primera fase del Parc de Canòpia comprèn l’espai que queda entre els carrers de la Independència i de Cartagena  i des de Consell de Cent fins a Gran Via.

Té com a punt central  la Gran Clariana, però engloba també la rambla dels Encants; una àrea de gestió d’espais verds; un node lúdic: altres nodes de biodiversitat; una àrea per a gossos i un espai  per a joves amb  préstec de material esportiu, lavabos i bar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento