Comunitat Valenciana

Puig insta a combatre partits de "retorn al passat" i a no donar cobertura als qui qüestionen el terrorisme masclista

  • CASTELLÓ, 3 (EUROPA PRESS)
Puig en el brindis d'Any Nou a Castelló
Puig en el brindis d'Any Nou a Castelló
TWITTER XIMO PUIG
Puig en el brindis d'Any Nou a Castelló

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha instat aquest dijous a combatre aquells partits nous "d'idees antigues" que, en aquests moments, "plantegen tornar al passat i evidenciar la cultura masclista", en al·lusió a Vox, encara que sense citar-ho, durant la seua intervenció en el brindis d'Any Nou amb els mitjans de comunicació de Castelló. Així mateix, ha demanat als partits que no donen cobertura a aquells que qüestionen el "terrorisme masclista".

Sobre aquest tema, ha subratllat que el problema "més important" que té en aquests moments Espanya i la Comunitat Valenciana és "la violència de gènere, el terrorisme masclista, la desigualtat que hi ha en el fons entre dones i homes". "Enguany ha sigut el moment en què s'ha visibilitzat més que mai eixa exigència d'igualtat, que qualsevol institució democràtica ha de defendre i donar-li el màxim suport", ha dit.

Puig ha apuntat que, des del moment de reivindicació "tan important" que ha sigut 2018, enguany ha de ser el que es donen "passos decisius" per a acabar amb la violència de gènere i "amb fets tan execrables com el que va passar a Borriana. Ningú pot sentir-se en eixa impunitat en la qual alguns homes actuen", ha indicat en relació al succés ocorregut la Nit de cap d'any en la localitat castellonenca, on dos homes han sigut detinguts com a presumptes autors de l'agressió sexual a una menor de 17 anys quan tornava a la seua casa.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que la Generalitat vol reiterar "amb tota claredat" la seua vocació de combatre "junts, totes les forces polítiques, sindicals, socials", la violència de gènere i les seues argumentacions. Per açò, ha anunciat que la setmana vinent proposarà els grups parlamentaris que es redoble i es done nova força al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i que també aquest "prenguen consciència que no es pot donar cobertura a aquells que posen en qüestió el terrorisme masclista".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento