Primer retard a l’AVE, torna a fallar Rodalies i gran avaria al Bicing

La C4 té una errada en la senyalització, un tren d’alta velocitat fa dues parades de més i el 50% del servei de bici deixa de funcionar.
Diversos serveis de transports públics van patir ahir incidències, fins al punt, que no se’n va lliurar ni el nou AVE. Una dia després de la seva posada en marxa va patir el primer retard, mentre el Bicing registrava la seva primera gran avaria que va deixar sense funcionar el 50% de la xarxa de bicis.Un AVE que va sortir de Barcelona a les 7 hores i que havia d’arribar a Madrid a les 9.57 hores va arribar amb una demora de 12 minuts, per dues parades no previstes al Vendrell i passat Saragossa, segons els propis passatgers. Van apagar-se les llums dels vagons, els indicadors de velocitat i la pel·lícula que estaven projectant, cosa que va crear desconcert.

En arribar a l’estació d’Atocha, els usuaris no van poder recuperar la meitat de l’import del bitllet perquè Renfe només el retorna si el retard és de 15 a 30 minuts.

A Barcelona, una avaria en el sistema informàtic va deixar sense servei el 50% de la xarxa de Bicing a partir de les 8.30 hores i durant prop d’una hora. Principalment, va afectar els barris del centre de la ciutat. El regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, va reconèixer que l’avaria va impedir deixar o recollir bicicletes als usuaris, que, segons va aclarir, no seran penalitzats.

El Bicing està revisant el sistema informàtic per l’expansió que està fent per la ciutat i, de vegades, té fallades, segons Narváez. És l’avaria més gran des del març del 2007, quan va estrenar-se.

Gairebé a la mateixa hora, de 8.30 a 9.40 hores, Rodalies va tornar a fallar. La línia C4 va patir una fallada en el sistema de senyalització entre Terrassa i Sabadell, amb retards de 20 minuts. Segons el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, «l’AVE pot passar molt veloç per Catalunya, però el problema de Rodalies pot continuar si no es prenen mesures molt serioses».

Reclamen al fiscal pels danys al Prat

Prop de 300 veïns del Prat van presentar ahir un escrit a la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, perquè actuï perquè es reparin els danys que les obres de l’AVE han provocat als seus habitatges al barri del Nucli Antic. «No demanem una compensació econòmica, sinó que es reparin», segons Rosario Amador, presidenta de l’Associació de Veïns.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento