Comunitat Valenciana

La Policia paralitza una festa no autoritzada de Nit de Cap d'Any a Elx organitzada per menors

  • La Policia Local d'Elx (Alacant) ha paralitzat l'organització d'una festa de Nit de Cap d'Any en una casa rural particular, després d'advertir als familiars d'un menor que s'estava donant publicitat a un esdeveniment "no autoritzat". Els agents han procedit, aquest divendres, a informar, a més, de les conseqüències legals de la seua celebració.
Publicitat de la festa no autoritzada
Publicitat de la festa no autoritzada
Ayto Elche
Publicitat de la festa no autoritzada

Segons ha explicat el consistori, la festa estava sent organitzada per menors que es vanaven d'una massiva afluència i fins i tot de comptar amb un "inexistent permís" de l'Ajuntament, del que arribaven a fer ús del seu logotip, i convidant obertament al consum "indiscriminat d'estupefaents i alcohol", contravenint així "les normes legals sobre espectacles públics".

A més, s'indicava que no se n'anava a realitzar "cap control d'accés o plantejar limitació d'edat". Així mateix, a través de grups de Whatsapp i de xarxes socials s'especificava "entre els interessats altres conductes amb risc greu per a la integritat física dels assistents".

La concentració, que anava a realitzar-se en una propietat rural de la família, requeria el cobrament d'entrada i anunciava l'augment del preu "en la porta", incitant al pagament per endavant. "Aquest fet, coneixent de la inviabilitat de celebració i el control municipal sobre aquestes activitats, podria arribar a considerar-se un intent d'estafa i, atenent a l'edat, ser imputats dels implicats en cas de denúncia d'afectats", ha advertit l'ajuntament.

Després de ser informats de la situació i les pretensions dels menors, els familiars han instat a desconvocar aquesta festa.

SEGUIMENT D'ALTRES POSSIBLES CASOS

Des de la Policia Local s'ha subratllat que "igualment, s'està realitzant seguiment d'altres esdeveniments, en els mateixos termes, que podrien ser denunciats de no anul·lar-se pels seus promotors en els pròxims dies. Així mateix, tota referència a manca de mesures de seguretat o contra la salut pública, ha de despertar les sospites immediatament, animant a denunciar la seua existència com més prompte millor".

En eixe sentit, els agents han recordat a familiars i interessats que "fins al moment, no hi ha autoritzada cap festa per a les pròximes dates, fora dels establiments públics habituals, tals com pubs i discoteques, sobre els quals s'està desenvolupant una tasca inspectora detallada. D'aquesta manera, s'han comprovat més de 35 establiments, revisant especialment els aforaments permesos i el correcte manteniment i senyalització de les eixides d'emergència".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento