La ópera bufa de Rossini 'L'italiana in Algeri' arriba al Liceu per Nadal

  • Després de 36 anys, la música del compositor italià torna al coliseu líric barceloní.
  • Amb només 21 anys, aquesta comèdia va consolidar l'estil personal de Rossini com a hereu de l'òpera bufa del segle XVIII.
La ópera bufa 'L'italiana in Algeri' se representa en el Liceu de Barcelona.
La ópera bufa 'L'italiana in Algeri' se representa en el Liceu de Barcelona.
ANTONI BOFILL
La ópera bufa 'L'italiana in Algeri' se representa en el Liceu de Barcelona.

Després de 36 anys, la música del compositor italià Gioachino Rossini torna al Gran Teatre del Liceu amb la seva exitosa farsa còmica que commemora els 150 anys de la seva mort: 'L'italiana in Algeri'.

L'obra posa a la dona en el centre de la història i narra l'alliberament d'Isabella, la seva protagonista, respecte del poderós mandatari Mustafà.

Amb només 21 anys, aquesta comèdia va consolidar l'estil personal de Rossini com a hereu de l'òpera bufa del segle XVIII. Aquest hilarant espectacle arriba a Barcelona de la mà del director escènic Vittorio i d'un muntatge vistós i colorista.

'L'italiana in Algeri' compta amb la direcció musical de Ricardo Frizza. Hi haurà dos repartiments amb debuts al teatre com el de la mezzosoprano Varduhi Abrahamyan, el baix-baríton Luca Pisaroni o el tenor Maxim Mironov. Tots tres s'alternaran en els rols d'Isabella, Mustafà i Lindoro amb Maite Beaumont, que s'estrena en aquests papers, Simón Orfila i Edgardo Rocha, que també debuta al teatre.

Una recomanable opció cultural per a viure l'astúcia i la seducció de la comèdia de Rossini en aquestes dates nadalenques.

Gran Teatre del Liceu. Hospital, 51. Fins al 23 de desembre. De 12 a 270 euros. www.liceubarcelona.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento