Una operació pionera permet eliminar l’ardor d’estómac

La intervenció es fa a través de l’esòfag i el pacient rep l’alta en poques hores. La tècnica és efectiva en el 85% de casos.
Ja treballa, es troba àgil i no té ardor a l’estómac. Així se sent Carles Bohigas, un transportista de 41 anys que s’ha convertit en la primera persona a Espanya que s’ha sotmès a una operació pionera contra l’acidesa d’estómac.La nova tècnica (Esophyx Palex) prescindeix de fer incisions. A través de la boca i l’esòfag, s’introdueix un petit tub (endoscopi). Es fan 12 punts en el punt d’unió entre l’esòfag i l’estómac.

L’operació, encapçalada pel doctor Antonio de Lacy, de l’Hospital Clínic, es va fer el 29 de gener i va durar gairebé una hora. El Carles va sortir-ne al dia següent.

Als Estats Units i a Anglaterra s’han fet 600 intervencions. Aquí s’ha trigat més. No tothom pot: els pacients no poden estar obesos, l’acidesa ha de ser crònica i la resposta al tractament de fàrmacs ha de ser bona. Es preveu que en un any es facin 100 operacions més. El 85% de les intervencions té final feliç. I, si no, queda oberta la porta a una intervenció convencional, que és més llarga i dolorosa. El 20% de la població adulta pateix l’ardor d’estómac.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento