Un joc compartit

Els nens són els protagonistes del Nadal en unes festes familiars on no falten els regals ni les joguines. Pares, avis, tiets... tots volen sorprendre d'alguna manera. Posats a consumir -perquè es gairebé inevitable- és millor fer-ho amb seny amb iniciatives sostenibles que promouen valors educatius, connecten generacions i no discriminen per gènere. Disseny, creativitat i molta imaginació.
Una peça de cotó organic de Visual Poetry Barcelona.
Una peça de cotó organic de Visual Poetry Barcelona.
VISUAL POETRY BARCELONA
Una peça de cotó organic de Visual Poetry Barcelona.

OCI.CAT

AL DENTE


Poesia visual

Visual Poetry Barcelona fa de les peces de roba de cotó orgànic el seu llenç d'expressió artística. Com? A través de copsar-hi poesia il·lustrada amb dibuixos que amagen missatges subtils, sovint vinculats amb pensaments i sentiments, allunyats de tòpics i cursileries. "Volem donar personalitat a la nostra roba, que sigui didàctica i fer que la gent es pregunti el significat del nostre art, l'interpreti i, finalment se'l faci seu", explica el dissenyador Xavi Bartrina, un dels impulsors de la marca. Quan l'essència és el llenguatge que entra pels ulls... www.visualpoetrybarcelona.com.

Jocs que connecten

El Nan Casteller s'inspira en l'antiga tradició de construir castells per transmetre un seguit de valors educatius als nens que apel·len la societat i el medi ambient. La firma es basa en el reconfortant concepte de les abraçades, del lligam amb els demés a través d'encaixar peces de fusta– "els Nans"- i enfilant-los un sobre els altres per buscar l'equilibri. Un joc creatiu aliè a les modes, que no és ni blau ni rosa i aposta pel consum responsable. Joguines ètiques que tenen una llarga vida. www.elnantoys.com

No és el típic pijama

Tinycottons concep els nens com a "petits adults" a través de dissenys propis amb un estil marcat, elaborats amb teixits de qualitat. Ara, la firma barcelonina nascuda l'any 2012 per Barb Bruno i Gerard Lazcano, li dona un gir al Nadal amb una col·lecció càpsula de pijames pensats per a tota la família. "Volíem desenvolupar una proposta que unís pares i fills a través d'una peça que els faci sentir i compartir l'esperit nadalenc", diu la dissenyadora Vicky Bruno. La nova línia d'edició limitada consta de monos per a nadons i un set de pijames per a nens i adults amb dos dels estampats estrella de la marca. www.tinycottons.com.

Essència romàntica

L'arquitecta Cristina Fernández és la creadora de Little Creative Factory, fundada l'any 2011 arrel del naixement de la seva filla Ona. D'imaginari molt potent, la marca d'arrels artesanes i esperit romàntic connecta amb el passat a través de dissenys contemporanis que juguen amb les teles, els volums i les capes per crear una experiència única més enllà del ritual de vestir-se. Aquest 2019, la firma habitual al 080 Barcelona Fashion assumeix un nou repte: "Desfilarem a la passarel·la catalana amb una primera col·lecció de dona", conclou la Cristina. www.littlecreativefactory.com.

Lectures trepidants

Blackie Little va néixer amb una convicció clara seguint les paraules de l'escriptor Bernat Shaw: "Posa't com a norma no donar-li a un nen un llibre que tu no llegiries". El segell infantil de l'editorial Blackie Books sap que les primeres lectures són les que ens marquen de per vida i per això posa especial èmfasi en la tria dels seus llibres: expliquen històries màgiques, gamberres, divertides i trepidants amb i il·lustracions potents. Per Nadal, pots ampliar la biblioteca amb les darreres novetats com 'L'illa de l'Abel' de William Steig, una obra mestra de la literatura infantil.

OCIpèdia

CAMPANYA SOSTENIBLE

La iniciativa #joregalotalentlocal és una campanya iniciada a Instagram al setembre per cridar l'atenció dels consumidors de cara a fer els regals de Nadal. Es posicionen com una alternativa local i de proximitat, i de moment ja compta amb gairebé 300 marques adherides sota aquesta mateixa etiqueta. El consum sostenible i de proximitat pren cada vegada més força en aquesta època de l'any. www.talentolocal.org.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento