"Avortar és un acte mèdic i ha de ser lliure i gratis"

  • Entrevista a Sílvia Aldavert, coordinadora de L'Observatori dels Drets Sexuals.
L’Observatori de Drets Sexuals i Reproductius, presentat ahir, vol posar a l’abast dels ciutadans tota la informació sobre els drets sexuals i reproductius.

Falta informació?

Aquests drets són poc coneguts i difosos. Volem informar i sensibilitzar, i pressionar políticament per aplicar els drets. Es tracta de drets humans.

Quins són aquests drets?

N’hi ha 12, però el primer és a l’educació sexual en l’etapa obligatòria. Ara es fa de manera no formal, fora de l’escola. Segon, el de l’avortament: la llei provoca inseguretat. I tercer, el de decidir a tenir família: els preservatius haurien de ser gratuïts.

Advoquen per l’avortament lliure i de franc.

Per una llei que especifiqui els terminis, de 24 a 26 setmanes. Volem que sigui lliure perquè ara s’avorta per indicació del psicòleg, del metge, però no ho decideix la dona. I gratuït perquè es tracta d’un acte mèdic.

És paradoxal que hi hagi més informació sexual però s’hagin disparat els avortaments.

L’augment ha estat proporcional a l’increment de població. I si s’avorta és perquè les dones tenen més informació. També pugen les malalties per transmissió sexual. Hem descobert més d’un cas positiu.

Els avortament s’han més que duplicat en 15 anys. No és només perquè hagi crescut la població.

Existeix més informació, és cert, però n’hi ha sobresaturació, n’hi ha massa i els joves no saben destriar-la. Amb educació sexual a les escoles no hi hauria la meitat dels problemes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento