Barcelona blinda 30 cruïlles perilloses amb ‘fotomultes’

Són aparells d’última generació per caçar els que se salten el semàfor en vermell. Treuen una seqüència de set fotos. Agafen 28 infractors al dia.
Una de les càmeres foto-vermell a la cruïlla entre el carrer Aragó i l’avinguda Meridiana (Hugo Fernàndez).
Una de les càmeres foto-vermell a la cruïlla entre el carrer Aragó i l’avinguda Meridiana (Hugo Fernàndez).
Una de les càmeres foto-vermell a la cruïlla entre el carrer Aragó i l’avinguda Meridiana (Hugo Fernàndez).
L’Ajuntament de Barcelona ha donat per acabada la prova pilot de les càmeres foto-vermell iniciada fa dos anys. Des de llavors els set detectors instal·lats a les cruïlles han caçat 13.177 infractors el 2006 i 10.165 el 2007 (3.000 menys, -23%, però encara 28 diaris).Ara, s’han ampliat les càmeres a 30 cruïlles, segons ha revelat a 20 minutos el regidor de Mobilitat, Francesc Narvàez. Són d’última generació i fan  seqüències de set fotografies de l’infractor.

Amb tecnologia d’infrarrojos que permet la fotografia nocturna, la ubicació de les càmeres està advertida amb rètols abans del semàfor. El sistema s’activa en el moment que la llum del semàfor es posa en vermell. Les cèl·lules infrarroges detecten si algun vehicle el supera i dispara set fotografies seguides.

Per a l’Ajuntament, «el més important és reduir l’accidentalitat a les cruïlles», afirma el regidor, una mesura que espera rebaixar fins al 40% els morts en accident.

La ubicació dels aparells no és fixa, sinó «itinerant» i es podria ampliar a altres punts de la ciutat on es detecti un augment d’accidentalitat per aquesta causa. Per això, insisteix Narvàez, «també són instruments  preventius».

Els encreuaments vigilats

Carrer Aragó: amb Balmes, Independència, Sicília i Merdiana. Avinguda Diagonal: a l’encreuament amb Pau Claris, Balmes, Roger de Llúria, plaça Mossèn Verdaguer, plaça Joan Carles I, plaça Pius XII i amb plaça Reina Maria Cristina. Zona Centre: Mallorca amb passeig de Gràcia, Balmes amb Ronda Universitat i València i també Muntaner amb València. Gran Via de les Corts Catalanes: a cruïlles amb Marina, Comte d’Urgell, Giro-na, passeig de Gràcia, Entença i Villarroel. Altres: A Ronda del Guinardó amb Lepant i Padilla. En dos punts de l’avinguda Vallvidrera. Entre Urgell i avinguda Roma i Ronda General Mitre amb Lázaro Cárdenas i avinguda Tarradellas amb av. Sarrià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento