Nous rètols als carrers i jardins identifiquen els arbres locals catalogats

Hi ha 147 exemplars assenyalats per la seva història o peculiaritat. S’han renovat les plaques per unificar-les i fer-les més vistoses.
Les plaques identificatives dels arbres, noves (foto gran) i antigues.
Les plaques identificatives dels arbres, noves (foto gran) i antigues.
Les plaques identificatives dels arbres, noves (foto gran) i antigues.
Que Barcelona és una de les ciutats amb més arbres als seus carrers ja és sabut, que molts d’ells estan catalogats pels experts, també. Però ara s’ha volgut actualitzar els rètols on se senyalitzen els exemplars especialment més preuats de la ciutat.Són els més excepcionals, ja sigui per la seva antiguitat o pels trets morfològics que els fan únics. I des de fa uns dies compten ja amb noves plaques més vistoses i «accessibles», segons fonts municipals, que inclouen la fitxa tècnica de l’arbre.

D’aquesta manera, el transeünt pot assabentar-se de «l’any de naixement» i el nom popular i el tècnic de l’exemplar. Hi apareix també el número corresponent al Catàleg d’Arbres d’Interès Local.

La nova retolació s’està instal·lant de forma paulatina tant a l’arbrat de la via pública i dels espais verds de la ciutat, com a la resta de parcs, àrees de joc i jardins. L’objectiu de Parcs i Jardins és unificar-ne la senyalització.

El districte amb més arbres catalogats és Sarrià-Sant Gervasi (26), seguit de Ciutat Vella (16) i l’Eixample(16). On n’hi ha menys és a Sant Andreu (8).

L’espècie amb més exemplars catalogats és la washingtònia (10), un gènere de palmera portada a Catalunya pels indianos. La segueixen d’altres mediterrànies, com el pi pinyer (8) i l’alzina (6). També destaca el plàtan.

Espècies monumentals protegides

Des del 1994, l’Institut Municipal de Parcs i Jardins elabora el Catàleg d’Arbres d’Interès Local per preservar els exemplars que, per raons d’interès històric, paisatgístic, botànic o, senzillament, per la seva raresa, mereixen ser conservats de manera especial. Un cop analitzats per una comissió d’experts en agronomia, biologia i, fins i tot, en història, aquests arbres anomenats «monumentals» no poden veure’s afectats per cap actuació urbanística sense una autorització expressa de l’Ajuntament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento