Comunitat Valenciana

El Govern negocia amb Líbia el desembarcament del pesquer de Santa Pola i confia en "bones notícies en pròximes hores"

  • El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat que l'Executiu central "manté negociacions" amb Líbia perquè es permeta el desembarcament en un port d'eixe país de les 12 persones rescatades, dijous passat, en alta mar pel pesquer 'Nuestra Madre Loreto' de Santa Pola (Alacant). "En aquest moment la preocupació és donar una resolució ràpida, i crec que en les pròximes hores podrem tindre bones notícies; estic segur", ha dit.

En declaracions als mitjans aquest dilluns, Fulgencio ha sostingut que l'Executiu està treballant "a través dels diferents ministeris" en la qüestió des que es va produir el rescat per a "donar-li la més ràpida solució" i que puguen ser desembarcats en un port "segur" de Líbia, "zona marítima que correspon a la zona on van ser rescatats".

Qüestionat sobre la situació en el pesquer, es concentren 13 tripulants i 12 immigrants en un vaixell destinat a la pesca de la gambeta i la gamba, Fulgencio ha comentat que els rescatats "inicialment van estar nerviosos" i, "en detectar la presència d'un vaixell libi, es van llançar al mar i això genera una situació d'estrés".

"El patró del vaixell i la tripulació estan atenent correctament a eixes persones i la situació, no més enllà que és un recinte reduït on conviuen diferents persones que estan treballant i unes altres que estan esperant una solució al seu problema, crea un determinat nivell de tensió", ha relatat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento