Comunitat Valenciana

El pesquer de Santa Pola amb 12 migrants rescatats, "esperançat" que se'ls done una solució per a arribar a un port

  • El pesquer 'Nuestra Madre Loreto' de la localitat alacantina de Santa Pola manté a bord 12 persones, de diverses nacionalitats, a les quals va rescatar del mar quan viatjaven en una pastera dijous passat a 80 milles al nord de Líbia, a la zona del Canal de Sicília. Els responsables de l'embarcació mantenen l'esperança que "hui se solucione tot" i reben instruccions per a poder acostar-se a algun port.

La pastera va demanar "empara" al barco alacantí en veure's "assetjada per un patruller de Líbia que els va perseguir i va aconseguir emportar-se alguns dels seus ocupants. La resta va saltar a l'aigua i va tractar de pujar al pesquer.

Segons ha explicat a Europa Press l'armador de l'embarcació, José Durà, el rescat es va produir dijous passat i s'està a l'espera que es confirme algun port al qual poder acostar-se. "Hui tinc l'esperança que se solucione tot, cinc dies després", ha confiat.

Sobre aquest tema, ha precisat que el Govern està en contacte amb el Patró Major de Santa Pola i amb el Patró Major de la Cooperativa de Pesca de Carboneres, "on també estem afiliats". "Entre els dos estan posant-se en comunicació amb les autoritats i amb la gent competent en aquests temes", ha comentat, tot i que ha evitat concretar on podrien ser derivats.

Els rescatats són del Senegal, Mali i Líbia. Als dotze rescatats se sumen els 13 treballadors de la tripulació, de manera que el menjar va acabant-se. "Queda per a uns quants dies més, però confie que hui s'acabe tot açò", ha afegit.

Un metge de l'ONG Open Arms, que té un barco a la zona, va pujar dissabte passat al barco i va assegurar que, en general, estan en bon estat de salut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento