Comunitat Valenciana

Morant emmarca les seues manifestacions en Facebook en la llibertat d'expressió i diu que se sent "perseguit"

  • El vicepresident de la Diputació d'Alacant i alcalde de Busot, Alejandro Morant, ha al·legat que se sent "perseguit, assetjat i coaccionat" cada vegada que publica les seues opinions sobre qüestions d'actualitat en els seus perfils de xarxes socials. "En una democràcia, com la qual volem defendre, la llibertat d'expressió és un dels primers drets fonamentals", ha fet notar.

Morant s'ha referit així a la polèmica per les seues manifestacions en Facebook, dimecres passat, en les quals assegurava, entre altres coses, que "veure un debat en el Congrés de hui en dia, s'assembla a aquell any 1936 en el qual anarquistes, socialistes, comunistes, radicals d'esquerra, nacionalistes bascos i catalans i tota eixa camarilla, per interessos econòmics, territorials i ideològics" van sumir a Espanya "en un autèntic caos".

En declaracions a Europa Press, Morant ha afegit que amb el qualificatiu "merda de democràcia" feia referència a la suposada escopinyada llançada per un diputat d'ERC contra el ministre d'Afers exteriors, Josep Borrell, en el Congrés i que, al seu juí, suposa que l'actual democràcia espanyola no és "ni neta ni real".

"És defectuosa, no pot ser que un diputat escupa un ministre i no passe res; és una democràcia que està per definir o cal millorar-la", ha continuat i ha assenyalat: "I per açò vaig dir que és una 'merda de democràcia', perquè no em cap en el cap que en una democràcia autèntica i real, un diputat puga escopir un ministre".

Per la seua banda, en relació a l'afirmació en què apuntava al fet que la situació política actual s'assembla a la de 1936, Morant ha indicat que es tracta d'un corrent que hi ha per ací", i ha posat com a exemple un documental de televisió en el qual, segons ha indicat, se subratlla que "la situació de convivència, crispació i tensió en els anys previs a la Guerra Civil, és similar a l'actual".

"En part tenen raó", ha argumentat i s'ha preguntat sobre "quin problema hi ha que hi haja una similitud temporal i històrica, no ho puc dir que hi ha una similitud? No sé on puc arribar", ha dubtat sobre les seues manifestacions públiques, i ha negat que des de la direcció del PP se li haja contactat per a parlar sobre la qüestió.

"En els Drets Humans i en una democràcia, com la qual volem defendre, la llibertat d'expressió és un dels primers drets fonamentals, i jo no puc ni parlar: ja està bé". "Estic sorprés i preocupat perquè se'm coarta la llibertat d'expressió i se'm persegueix", ha afirmat i ha postil·lat: "No em van a callar mai, ningú".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento