Desarticulada una xarxa de venda d’anabolitzants

A través d’internet.
La Guàrdia Civil, en col·laboració amb el departament de Salut, ha intervingut en dos magatzems i en un garatge de Sitges 370 quilos de medicaments distribuïts en 2.116 envasos, en la seva majoria anabolitzants, que eren venuts per internet i per telèfon.
En la mateixa operació han detingut dos veïns de Sitges, J.G.T.B. de 36 anys i D.B.J.J. de 32, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, per intrusisme professional i també per contraban.

Els productes eren importats d’Estats Units i s’introduïen a Europa per Holanda. Els clients eren persones que buscaven millorar el rendiment físic, augmentar la massa muscular o perdre pes ràpidament.

Entre les substàncies trobades també hi ha «medicaments que activaven les hormones com la de creixement i complexos vitamínics en dosis superiors a fins a un 5.000% de la dosi recomanada per al consum humà», segons va explicar ahir Antonio Garcia Avilés, de l’equip d’investigació de Seprona de la Guàrdia Civil.

Els productes requisats tampoc tenien autorització per a la comercialització, ni registre sanitari. Les instruccions estaven en anglès o alemany. Es calcula que el valor d’aquests productes en el mercat és d’entre 1,5 i 2 milions d’euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento