Els usuaris de l’AVE podran anar fins a Madrid per només 40 euros

Dels 17 trens previstos, vuit seran directes. El bitllet senzill valdrà 102 euros, amb rebaixes del 60%. Cada dia hi haurà 13.498 places. S’arribarà en 2,38 hores. El pont aeri surt 35 euros més car.
A partir del proper dimecres 20 de febrer 34 trens AVE (17 per sentit) connectaran Barcelona i Madrid. El cost del bitllet va des dels 40,55 1 (anada) fins als 245 1 de la classe Club Pont AVE. L’estalvi respecte al pont aeri és de 35,5 1.Avui es posen a lavenda els bitllets d’alta velocitat per connectar les dues capitals en dues hores i 38 minuts (la via més ràpida). Cada dia hi haurà 13.498 places disponibles, 5.955 per l’AVE + (Plus), que és directe, i 7.543, en el convencional.

En l’AVE Barcelona-Madrid hi ha tres serveis o categories. El senzill és la classe turista. La classe preferent dóna dret a la cafeteria gratuïta i la Club a restauració.

El servei Pont AVE és com el pont aeri. Un viatge d’anada costa 163,30 1 (l’avió, 199 1, segons Iberia) i es pot validar amb bitllet obert durant un any i es tramita a través de màquines auto-checking.

Pont aeri davant el tren

Iberia reconeix que el bitllet de pont aeri és un 21% més car que el del tren, però defensarà el  lideratge actual del pont aeri amb més freqüències de pas que l’AVE i vols cada 15 minuts en hora punta. La companyia aèria sosté que té bitllets amb reserva a 32 1, enfront els 40 1 del tren.

Els altres bitllets de l’AVE ofereixen descomptes del 60% si la compra és per Internet amb 15 dies d’antel·lació i l’Estrella, un 40% més barat si es reserva una setmana abans.

Renfe garanteix la devolució del 50% de l’import si el retard és d’entre 15 i 30 minuts i el 100% del bitllet, si supera la mitja hora. Les previsions sobre l’evolució dels viatgers en l’AVE Barcelona-Madrid són 6,1 milions per al 2008 i 7,8 milions el 2011.

Bitllets gratis a Rodalies més dies

Des del 16 de novembre les línies C2, C7 i C10 de Rodalies, per ordre expresa de la minitra de Foment, Magdalena Álvarez, gaudeixen de bitllet gratuït per compensar les molèsties causades per les obres de l’AVE. Ahir, el president de Renfe, José Salgueiro, no va posar data a l’anul·lació d’aquesta ordre i va assegurar que, en tot cas, es decidirà en el si del consell d’administració de l’operadora que se celebra els darrers dimarts de mes. No es descarta que la gratuïtat es mantingui fins després del 9 de març, dia de les eleccions generals.

Comfort a bord

Música i tv

Els trens AVE gaudiran de comoditats com lavabos adaptats, zones per canviar bolquers, seients reclinables, canals d’audio de RNE i quatre de vídeo amb re-portatges geogràfics, nar-ratius, musicals i culturals.

Altres línies

Viatges en suspens

L’Organització de Consumidors (OCUC) ha denunciat que és impossible comprar  bitllets de la majoria de trens amb origen a Barcelona i destí a ciutats del centre i nord d’Espanya a partir del 20 de febrer.

Manifestació

Tren de qualitat

Els propers 15 i 18 de febrer a les estacions de Renfe de Gavà i Sants, sindicats, veïns i usuaris es manifestaran per reclamar un sistema ferroviari de qualitat i prioritzar el servei de Rodalies davant l’AVE.

Energia elèctrica

Estació de trinitat

L’Ajuntament va aprovar ahir el pla especial per emplaçar una estació transformadora d’electricitat al Nus de la Trinitat que subministrarà energia a la línia ferroviària d’alta velocitat que connectarà amb la frontera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento