Barcelona netejarà quasi a diari, fent menys soroll i amb nous contenidors

Els escombriaires repassaran els carrers sis cops a la setmana i faran actuacions urgents a petició dels veïns. Es potenciarà el reciclatge.
La neteja de la via pública a Barcelona passarà d’un promig de 4,5 vegades a la setmana a sis, tenint en compte que es reforçaran les zones més necessitades i els torns de tarda, nit i festiu. Això serà a partir de l’any que ve, amb la nova contracta de neteja i recollida de residus  entre el 2009 y el 2017 que va fer pública ahir l’Ajuntament de Barcelona.També s’estendrà la recollida orgànica a tota la ciutat, es fomentarà el reciclatge amb nous contenidors i es reduirà el soroll dels camions de les escombraries (una de les principals queixes). A més, una brigada especial per districte actuarà de forma urgent a petició dels veïns en els casos amb més brutícia.

Per arribar a tots els punts de la ciutat, s’ha dividit en quatre zones d’actuació (Ciutat Vella-Eixample-Gràcia; Sants-Montjuïc-Les Corts-Sarrià-Sant Gervasi; Horta-Guinardó-Nou Barris, i, per últim, Sant Andreu- Sant Martí-Platges). Segons  Imma Mayol, segona tinent d’alcalde, «es fixa una tipologia de carrer sobre el que hi ha diferents solucions». Com a exemple va posar el carrer Gran de Gràcia que tindrà el mateix tractament que la carretera de Sants, ja que són similars en amplada, sense fer distincions de districtes.

El nou sistema tindrà en compte la neteja de les paperes i el baldeig de carrers es farà en un 90% amb aigua freàtica. La recollida selectiva també pren protagonisme, ja que es passarà a tenir 26.914 contenidors, dels que 10.803 seran de rebuig (gris) i 5.401 de brossa orgànica (taronja), la resta seran de paper(blau), envasos (groc) i vidre (verd).

Contenidors accessibles

La recollida de la brossa orgànica, que ara només arriba al 34%, en fer-se en contenidors separats, eliminant els bicompartimentats, es farà diàriament, igual que la fracció de rebuig.

Els nous contenidors seran adaptats i acessibles per a persones amb mobilitat reduïda i invidents. Se’n limitarà l’alçada i s’hi afegiran pedals.

Més controls amb nous inspectors

L’Ajuntament de Barcelona crearà un nou cos d’inspectors, funcionaris de l’administració local, que s’encarregarà de supervisar la feina de les empreses concessionàries, a partir de l’1 de novembre del 2009. No s’ha concretat el nombre d’inspectors, així com si aniran uniformats. La nova contracta de neteja fins al 2017 s’ha consensuat entre el PSC, ICV-EUiA, CiU i ERC, mentre que el PP espera sumar-se i de moment fa una abstenció en positiu a la proposta final. Es destinaran 253 milions a l’any (ara, són 200) a la neteja.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento